Montse Venturós, Xavi Raja i Maria Àngels Casabella reben el títol de boletaires d'honor

Centenars de persones s'han apropat al pla de Puigventós per veure la competició

Redacció
02 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:21h
Els boletaires d'honor del 60è  Concurs de Boletaires
Els boletaires d'honor del 60è Concurs de Boletaires | @david_font
Desenes de persones han omplert aquest diumenge el Pla de Puigventós, a Castellar del Riu, durant la 60a edició del Concurs de Boletaires de Berga. Un certamen que enguany ha estat marcat per la mala temporada boletaire, i que precisament per aquest motiu, ha quedat una mica més deslluït que en altres ocasions. 

En aquest, s'han repartit els premis habituals per les cistelles més plenes de bolets, i també s'han nomenat els boletaires d'honor, que enguany han sigut l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós; l'empresària del sector agroalimentari Maria Àngels Casabella, i el primer tinent d'alcalde de Castellar del Riu, Francesc Xavier Raja. 

Durant l'acte que s'ha celebrat al pla de Puigventós també s'ha fet la tradicional edició del concurs infantil amb diversos petits boletaires que, alguns per primera vegada, no han comptat amb l'ajuda dels seus pares a l'hora de buscar bolets. En aquest cas, l'obsequi que han rebut els participats ha sigut el mateix per tothom independentment dels quilos que pesava els cistell. 

Fa pocs dies, el president de la Penya Boletaire, Jesús Perarnau, explicava que, en els 60 anys d'història del concurs, aquesta era l'edició més dura. "Altres anys, tot i haver males temporades, al final sempre afloraven bolets a l'últim moment i podíem salvar el concurs, però aquest cop no", va lamentar. No obstant, però, finalment les cistelles s'han omplert més del que s'esperava.

El pressupost de la Festa del Bolet és de 26.000 euros. El 75% del cost s'autofinança amb les diferents accions que promou la Penya i el 25% restant se sufraga amb ajudes donades per part dels ajuntaments de Berga i de Castellar del Riu.