02
d'octubre
del
2016
Actualitzat
a les
17:56h
La Berga Bolet ha tornat a superar totes les expectatives. En el cas d'enguany, el temps ha permès una treva, i com es preveia si això era així, centenars de persones han omplert tots els racons del carrer major, exhaurint gairebé les 20.000 tapes que els diferents restaurants i establiments tenien preparades.
Des de les 20.00 hores, el centre antic de Berga s'ha anat omplint. L'olor del menjar obria la gana, i l'ambient i les activitats complementàries ho ambientaven tot. La música en directe ha estat clau per crear petits espais artístics, i les zones infantils, petits paradisos per a tots els infants.
Amb les tapes, el públic ha tornat a crear considerables cues, intentant provar-les totes, la majoria de les quals amb un alt nivell culinari. Els restaurants de Berga i comarca s'han acostat, establint col·laboracions amb les petites botigues, i els bolets, d'una manera o altra, han estat protagonistes d'arrossos, llesques o postres.
Durant tota la nit, i encaixant amb el concurs de preguntes boletaires i el concert de Rupits amb posteriors DJs, el carrer major s'ha convertit en un riu de gent desmesurat, les seves artèries s'han omplert de vida, i res ha fet pensar en un centre històric vell o abandonat. La gran part de la feina, però, ha estat dels comerciants, que amb orgull han tornat a defensar el barri, demostrant que la Berga antiga és ben viva, així com la gastronomia d'una comarca que vol tornar a despuntar.
Matí d'art i aniversari
El matí de la Berga Bolet ha estat marcat pel concurs de pintura ràpida, l'artesania, les activitats infantils i el 8è aniversari dels bastoners Cop de Garrot de Berga, que han ambientat amb els seus balls, acompanyats de cinc colles més d'arreu de Catalunya.
Malgrat que s'han pogut veure pocs bolets a la venda, aquests han estat presents en els jocs i en la ceràmica, i el seu coneixement s'ha aconseguit apropar una mica més, de la mà del showcooking que ha organitzat la UBIC, conjuntament amb Bolet Ben Fet, Toni Massanés i Corpus.
Concurs boletaire
El protagonista d'aquest diumenge és el concurs de boletaires, que enguany arriba a la seva 60a edició i que cada any aplega centenar de persones al Pla de Puigventós. I mentrestant, a Berga, continuen els tallers i activitats durant tot el matí, amb un dinar popular a la Ronda Queralt consistent en arròs amb bolets i tastet, regat amb cava i postres.
La Berga Bolet finalitzarà amb sardanes de la Cobla Principal de Berga a partir de els 18.30 hores i fins el vespre, i a partir de les 20.15 hi haurà l'espectacle pirotècnic i la cremada de la falla.
Des de les 20.00 hores, el centre antic de Berga s'ha anat omplint. L'olor del menjar obria la gana, i l'ambient i les activitats complementàries ho ambientaven tot. La música en directe ha estat clau per crear petits espais artístics, i les zones infantils, petits paradisos per a tots els infants.
Amb les tapes, el públic ha tornat a crear considerables cues, intentant provar-les totes, la majoria de les quals amb un alt nivell culinari. Els restaurants de Berga i comarca s'han acostat, establint col·laboracions amb les petites botigues, i els bolets, d'una manera o altra, han estat protagonistes d'arrossos, llesques o postres.
El carrer major ple de tapes per la Berga Bolet Foto: Aida Morales.
Durant tota la nit, i encaixant amb el concurs de preguntes boletaires i el concert de Rupits amb posteriors DJs, el carrer major s'ha convertit en un riu de gent desmesurat, les seves artèries s'han omplert de vida, i res ha fet pensar en un centre històric vell o abandonat. La gran part de la feina, però, ha estat dels comerciants, que amb orgull han tornat a defensar el barri, demostrant que la Berga antiga és ben viva, així com la gastronomia d'una comarca que vol tornar a despuntar.
Matí d'art i aniversari
El matí de la Berga Bolet ha estat marcat pel concurs de pintura ràpida, l'artesania, les activitats infantils i el 8è aniversari dels bastoners Cop de Garrot de Berga, que han ambientat amb els seus balls, acompanyats de cinc colles més d'arreu de Catalunya.
Malgrat que s'han pogut veure pocs bolets a la venda, aquests han estat presents en els jocs i en la ceràmica, i el seu coneixement s'ha aconseguit apropar una mica més, de la mà del showcooking que ha organitzat la UBIC, conjuntament amb Bolet Ben Fet, Toni Massanés i Corpus.
Carrer major durant la Berga Bolet Foto: Aida Morales.
Concurs boletaire
El protagonista d'aquest diumenge és el concurs de boletaires, que enguany arriba a la seva 60a edició i que cada any aplega centenar de persones al Pla de Puigventós. I mentrestant, a Berga, continuen els tallers i activitats durant tot el matí, amb un dinar popular a la Ronda Queralt consistent en arròs amb bolets i tastet, regat amb cava i postres.
La Berga Bolet finalitzarà amb sardanes de la Cobla Principal de Berga a partir de els 18.30 hores i fins el vespre, i a partir de les 20.15 hi haurà l'espectacle pirotècnic i la cremada de la falla.