La Setmana del Cor al Baix Berguedà mobilitza unes 150 persones

L'equip mèdic i d'infermeres dels CAP de Gironella, Puig-reig i Casserres fa una valoració molt positiva de l'activitat

Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:56h

Parades informatives en la setmana del cor Foto: Cedida.


La Setmana del Cor, que ha aplegat activitats repartides per Gironella, Casserres i Puig-reig durant tota aquesta setmana, ha finalitzat amb una valoració molt positiva i ganes de continuar treballant en aquesta línia, de cara a l'any que ve. Així ho han explicat a NacióBerguedà membres de l'EAP Baix Berguedà, com les infermeres Paqui García i Irma Fornell, que han precisat que, enguany, per ser el primer any que es realitzaven activitats durant tota la setmana, s'ha aconseguit implicar un gran nombre de gent. 

"Ha estat una setmana molt més completa, que ha tingut força èxit", ha assegurat García. Part d'aquest, ha precisat, és gràcies al treball conjunt que han realitzat els CAP de Gironella, Casserres i Puig-reig amb la Llar de Gironella, les farmàcies dels pobles i el Súper Llobet, i per això, la voluntat és continuar amb la setmana del cor de cara a properes edicions, explicant la importància de la prevenció i del control. 

En total, ha relatat Fornell, hi han participat més de 150 persones, a part de diversos professionals. Les activitats van començar el 27 de setembre amb una caminada "molt exitosa" que va atraure una quarantena de persones i que es va realitzar als voltants de Gironella sota la direcció del doctor Ferrer i la infermera Montse Casellas. 
 

Parades informatives en la setmana del cor Foto: Cedida


A més, als CAP de Puig-reig i Casserres van repartir fulletons amb recomanacions per tal d'evitar factors de risc cardiovascular, i es va donar informació personalitzada.

A Gironella, per altra banda, també es va fer una consulta al carrer per conèixer els factors de risc cardiovascular. De les 9.00 a les 12.00 del migdia, les infermeres del CAP Gironella van muntar un estand a l'avinguda del poble on unes 75 persones es van realitzar proves del colesterol, del perímetre abdominal o de pes, i van rebre consells per evitar malalties relacionades amb el cor. Això es va poder fer gràcies a la col·laboració de la farmàcia Guixé i de Bovet-Franch, qui es van encarregar de fer les proves de colesterol. 

Durant el matí, per altra banda, la Llar de Gironella també va organitzar una ballada de sardanes, que va ajudar unes 10 persones a fer exercici i a "mobilitzar tot el cos", segons ha relatat Fornell. 

Setmana del cor, també per als professionals

Durant la setmana del cor, però, no només s'han organitzat activitats per als usuaris, sinó també pels professionals. Per això, una quinzena de metges, infermeres i personal sanitari van fer un taller de ioga, el passat dia 27, dirigit per Anna Serra, que va incidir en el benestar físic i emocional. 

Arxivat a