Empreses del Berguedà creen vincles amb societats de la Catalunya Nord

Més d'un centenar d'empreses participen en una trobada transfronterera al Capcir

Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:07h

Empresaris del Berguedà al Capcir Foto: ACEB


Empreses de les comarques del Berguedà i la Cerdanya van realitzar, el passat 28 de setembre, una trobada amb més d'un centenar de societats de la Catalunya nord al Capcir, amb l'objectiu de teixir relacions empresarials i comercials. 

Aquesta trobada, en la línia de la que ja es va celebrar a la seu de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB) el nombre del 2015, tenia el propòsit de millorar la interacció entre aquestes empreses que ressegueixen l'eix E-9 Barcelona-Tolouse i que, malgrat la proximitat, es veuen força allunyades per les dificultats orogràfiques i de telecomunicacions. 

La reunió es va celebrar a la població de Santa Llocaia, a 10 minuts de Puigcerdà, amb un centenar de societats de la Cerdanya francesa, el Capcir i el Conflent, i una destacada delegació d'empreses de Perpinyà. Entre aquestes, n'hi havia de turisme, activitats esportives, agricultura, alimentació, construcció i sanitat, principalment petites o mitjanes. Pel que fa a les berguedanes, ha precisat l'ACEB, van valorar molt positivament la jornada, no només per haver pogut fer contactes sinó també per conèixer noves manera de treballar.

Aquesta trobada va estar organitzada per Pirineu Global, el club de l’exportació de l’ACEB i l'entitat empresarial francesa UPE66, amb voluntat de seguir apropant la cultura empresarial i teixir noves relacions a l’altra banda dels Pirineus.