Jordi Cussà: «La literatura i la cervesa m'han salvat de morir jove»

L'autor berguedà s'entrevista en un acte del Col·legi de Periodistes de Catalunya

Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:44h

Entrevista a Jordi Cussà en el cicle Pessics de Vida Foto: Col·legi de Periodistes de Catalunya


L'escriptor berguedà i autor de “Cavalls Salvatges”, Jordi Cussà, ha tornat a obrir el seu punt de vista al món, aquest dimecres en una entrevista del Col·legi de Periodistes de Catalunya amb delegació a la Catalunya Central, on ha parlat de les seves obres, però també del seu passat i realitat actual. 

Ho ha fet en el cicle “Pessics de Vida”, conversant amb la periodista berguedana Dolors Clotet, on ha tornat a posar sobre la taula el poder de l'addició a les drogues, les dificultats d'aquest món i l'escriptura com a teràpia. “La literatura i la cervesa m'han salvat de morir jove”, ha declarat. 

Cussà, amb 10 novel·les escrites, a part de contes, poesia i dramatúrgia, ha reeditat enguany amb l'Albí el llibre que el va donar a conèixer, “Cavalls salvatges”, i altra vegada, ha tornat a admetre que viure fora de Barcelona ha tingut un preu molt important, a l'hora que la crítica li atorgués determinats reconeixements. 

I és que per a Cussà, viure a Berga és com un acte de fe, ha afirmat, ja que si hagués optat per fer carrera a Barcelona “viuria, i no sobreviuria”. De la mateixa manera ho ha confirmat el seu editor, Jaume Huch, que present a l'acte, ha lamentat que, enguany que ha publicat dos títols, pocs mitjans nacionals li hagin fet cap crítica literària.
Arxivat a