Podem Berguedà denuncia que David Font «instrumentalitzi» políticament el Consell Comarcal

El partit demana a l'Ajuntament de Berga que defensi la capitalitat de la comarca

Redacció
29 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:32h
Membres de Podem Berguedà
Membres de Podem Berguedà | Aida Morales.
Podem Berguedà ha lamentat aquest dijous a través d'un comunicat que el darrer Consell d'Alcaldes que es va realitzar dimarts a Gironella, i on es va convidar la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per tractar com han de ser les noves lleis del món local, no s'hagués celebrat a Berga, donant sentit a la seva capitalitat. Per això, han denunciat que l'actual alcalde de Gironella i president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, estigui "instrumentalitzant les institucions públiques en funció de qui governa", sense "respectar" la capital de la comarca i seu del Consell. 

En aquest manifest, Podem Berguedà també considera que aquesta tria és un "menyspreu als ciutadans i ciutadanes de Berga", com una "capriciosa performance del poder", i demana a l'Ajuntament de Berga, entenent equip de govern i oposició, que "treballin conjuntament i tots plegats" per defensar els "interessos de Berga" com a capital, ja que aquesta representació, actualment, resta "deslluïda".

A més, el grup també recorda que les funcions del Consell Comarcal són "coordinar" els diferents responsables dels municipis, i lamenta que s'estigui postulant per ser una entitat amb un "pes polític determinant i cada vegada més notori".

Per la seva part, Font ha volgut deixar clar a les xarxes socials que els Consells d'Alcaldes són "itinerants" per tot el Berguedà, i que el mes de juny aquest es va fer a Berga. 
Arxivat a