Nicolás Viso i Rosalia Monroy donen suport a Núria Parlón com a secretària general del PSC

La candidata per liderar el Partit dels Socialistes a Catalunya creu que s'ha de tornar a apostar pel món local i l'equilibri territorial

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:08h
L'alcalde de Bagà i secretari del PSC al Berguedà, Nicolàs Viso, i la regidora socialista a l'Ajuntament de Berga, Rosalia Monroy, han estat algunes de les veus municipals i del territori que han donat suport a l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, com a candidata per a la Secretaria General del PSC.

Així ho ha manifestat l'equip d'aquesta a través d'un comunicat, on Parlón ha posat de relleu la necessitat de teixir vincles amb els pobles i ciutats de Catalunya, per ser capaços de crear “noves i potents centralitats” en el conjunt del territori. De fet, afirma la candidata, la superació del “dualisme món rural-món urbà” és una de les característiques de la “força” del PSC i, per contra, un fet que els “governs conservadors” han paralitzat: “Han enterrat una proposta que apostava pel reequilibri territorial, per donar valor als diferents territoris i l'han substituïda pel no res”. 

Això, segons la candidata, ha “agreujat” la situació de la Catalunya que va més enllà de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i ha “impedit” que els pobles de, per exemple, el Berguedà, puguin sortir de la crisi econòmica amb la mateixa velocitat que la Catalunya més urbana. A més, ha assegurat que cal sumar el “dèficit” en infraestructures, la manca de gestió ambiental, els problemes de mobilitat i les dificultats en la connexió a Internet, entre d'altres.

“Necessitem una visió de Catalunya més horitzontal, més transversal, més connectada, perquè aquesta és la realitat del país”, ha declarat. I a tot això, ha afegit: “I necessitem governs amb voluntat i determinació per exigir retorns econòmics i socials a aquelles multinacionals que s'aprofiten del territori”.

Per tot això, ha sentenciat, cal que el socialisme català “doni un pas endavant”, i que el territori “torni a ser representatiu del conjunt del país”.