CDC de Berga critica l'aposta de la CUP per promoure el sector primari i demana treballar altres projectes

Els convergents afirmen que la revitalització de la ciutat passa per la “indústria, pels serveis, pel comerç i pel turisme”

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:58h
Sector primari a la Fira de Santa Tecla de Berga.
Sector primari a la Fira de Santa Tecla de Berga. | Aida Morales
El grup municipal de CDC a l'Ajuntament de Berga ha volgut realitzar, després de la Fira de Santa Tecla, la seva valoració del projecte del Primer Sector Berguedà, que es va signar amb el Departament de Treball de la Generalitat i que s'ha exposat darrerament. Segons els convergents, l'Ajuntament de Berga no hi hauria de destinar més temps, esforços i diners. 

Si bé és cert, afirmen, que potenciar el sector primari és “un objectiu difícil però lloable” per part de l'Ajuntament, ja que l'agricultura i la ramaderia són factors estratègics que encara poden aportar més PIB a la comarca, també consideren que a Berga s'hauria de treballar, de manera prioritària, en altres sectors, ja que la revitalització de la ciutat “no passa pel sector primari”, asseguren, sinó per la “indústria, pels serveis, pel comerç i pel turisme”. 

En aquest punt, doncs, demanen explícitament al regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, que surti “a fora” a buscar inversions a la ciutat “enlloc d'esperar que vinguin soles”; que potenciï Queralt com a reclam turístic, proposant convertir la muntanya en Parc Natural o millorant els accessos; que proporcioni aparcament al comerç del carrer major; que impulsi el Museu de la Patum per rendibilitzar la festa durant tot l'any; que agilitzi l'atorgament de llicències als projectes empresarials de nova creació, a l'ampliació o renovació d'empreses; que no posi “pals a les rodes” a iniciatives com el Parc de la Natura que, segons diu, poden ser “motor de l'economia local”, o que eviti que marxin de Berga serveis com l'Oficina Comarcal del Departament d'Agricultura, entre d'altres. 

A més, afirmen els convergents, els diners de l'ajut concedit pel Departament de Treball de la Generalitat podien haver anat a alguns d'aquests temes, i consideren que el fet de destinar-los al sector primari és “cremar cartutxos”. I és que aquest sector, asseguren, té un “alt cost d'oportunitats”, és a dir, té poc rendiment comparat amb altres projectes que es podrien portar a terme, i que, a hores d'ara, recriminen, la CUP no està treballant. I en aquesta línia, han continuat, “l'impacte que pot tenir en l'economia de Berga és molt petit, purament simbòlic”, quedant per veure quins beneficis podria comportar per a la comarca: “Des de Berga cal prioritzar projectes que puguin tenir un impacte significatiu en la ciutat, i aquest no és el cas”. 

Finalment, CDC també considera important remarcar que l'Ajunament de Berga no hauria de dedicar temps en aquest aspecte, sinó que s'hauria de delegar la tasca al Consell Comarcal del Berguedà, ja que no hi té competències. “De la mateixa manera que el regidor Ribera ens remarcava fa pocs dies que la Policia Local de Berga no podia anar a fer un servei a Puigventós perquè no hi tenia atribucions, l'Ajuntament de Berga no té títol habilitant per actuar en l'àmbit de la promoció econòmica fora del seu terme municipal”, han etzibat. 
Arxivat a