Puig-reig i Gironella revisaran la vista dels seus infants per prevenir el fracàs escolar

Els municipis són dos dels 78 pobles i ciutats catalanes que participen en la campanya "Veure per aprendre"

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:52h

Cuidar la vista és molt important Foto: Flickr Michele Catania


Puig-reig i Gironella són els únics municipis del Berguedà i dos dels 78 pobles i ciutats catalanes que s'han unit a la campanya “Veure per aprendre”, que treballa per la salut visual dels més petits, i contra el fracàs escolar que moltes vegades es deriva de no veure-hi bé. Per això, tots els nens d'entre 6 i 12 anys podran acostar-se durant aquests dies a algunes de les òptimes associades a Visión y Vida, i realitzar-se un screening visual, sense cap cost per a les famílies. A tot Catalunya hi ha 228 òptiques associades.

D'aquesta manera, s'espera que amb pocs mesos ja s'hagin pogut revisar centenars de nens i nenes en la segona onada d'aquest projecte, garantint el seguiment de la seva salut visual i detectant problemes o mancances. A partir de les dades recollides, es crearà un estudi d'àmbit estatal on es mostrarà la situació real de la salut visual infantil. Segons els organitzadors, és “necessari” oferir campanyes informatives com s'ha fet en altres països, ja que, en ple segle XXI, l'estat espanyol “no es pot permetre un nou cas de fracàs escolar a causa d'un problema de visió”. 

Totes les proves, han precisat, es realitzaran per un grup d'experts òptics-optometristes. Si l'infant no supera la prova o se li detecten problemes, l'òptica informarà la família a través dels informes.

A més, els centres escolars que vulguin podran sol·licitar una sèrie de tallers formatius sobre la salut visual destinats a alumnes de 4t a 6è de Primària, i també s'ha habilitat una telèfon perquè els educadors o les famílies puguin consultar dubtes, rebre informació sobre les òptiques més properes o proposar idees a l'associació.