El Berguedà reclama al Govern tenir una de les seus de l'Agència Tributària

Els alcaldes creuen que és qüestió d'equilibri territorial i igualtat ciutadana

Redacció
28 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:58h

Agència Tributària


El Consell d'Alcaldes del Berguedà ha criticat el desplegament territorial que està realitzant el Govern de la Generalitat d'algunes de les seves seus orgàniques i, davant de la negativa d'instal·lar una oficina de l'Agència Tributària Catalana a la comarca, els batlles han volgut manifestar la seva disconformitat, tot instant l'executiu català a reconfigurar el desplegament.

Des de fa anys, el Govern està realitzant un desplegament d'oficines territorials amb la voluntat d'apropar al ciutadà els serveis administratius. Al Berguedà, però, no s'hi ha situat mai cap d'aquestes seus, una reivindicació que també s'ha traslladat a la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, en diverses ocasions, entenent que l'equilibri territorial i l'igualtat d'oportunitats han de ser premisses importants. 

Davant d'aquest fet, conscients que traslladar seus ja existents pot suposar una problemàtica, el Berguedà ha reivindicat en diverses ocasions ser part activa en el procés de desplegament de nous serveis, com és el cas de les oficines de l'Agència Tributària de Catalunya. De fet, ha criticat el president del Consell Comarcal, David Font, al Consell d'Alcaldes, la majoria de seus s'han situat en territoris on la densitat de població és elevada, deixant de banda el Berguedà, el Solsonès i l'Anoia, o ubicant una sola oficina en tota la demarcació de Lleida.

Per això, els alcaldes del Berguedà s'han volgut queixar, tot lamentant que “no se segueixen criteris de proximitat i equilibri territorial”, i han reclamat al Govern que reconfiguri el desplegament d'oficines perquè tots els ciutadans tinguin els mateixos drets.