El servei de taxi millorarà al Berguedà després d'un acord entre 13 municipis

El Consell d'Alcaldes aprova estudiar la creació d'un tècnic de Cultura al Consell Comarcal | Els batlles comenten la campanya contra la processionària i el reciclatge

27 de setembre del 2016
Actualitzat el 28 de setembre a les 9:59h
Consell d'Alcaldes
Consell d'Alcaldes | Aida Morales
Tretze municipis del Berguedà han aprovat en els seus respectius plens municipals, i reprovat aquest dimarts en el Consell d'Alcaldes, el conveni que permetrà, a partir d'ara, millorar la mobilitat del servei de taxis a la comarca. Es tracta, segons ha precisat el president del Consell Comarcal, David Font, d'una conveni que garantirà la lliure mobilitat per aquests pobles, i que dona compliment a les reclamacions del col·lectiu des de fa anys.

Fins ara, ha explicat, els taxis només podien carregar les persones al lloc on tenien la llicència i, per tant, no aprofitar la tornada. Amb el conveni, però, s'estableix la cooperació intermunicipal i, en aquest sentit, el servei transcendeix dels pobles i ciutats. 

Segons el conveni al qual ha tingut accés NacióBerguedà, a la comarca consten 43 llicències de taxi repartides per diversos pobles. Entre aquests, Berga és el municipi que n'acumula més (21), seguida per Gironella (3), Puig-reig (4) i Guardiola de Berguedà i Cercs, que en tenen 3 cadascun. 

Tots els taxis, indica el conveni, hauran d'anar pròpiament identificats i amb unes tarifes comunes i, a partir d'ara, també podran, legalment, oferir el seu servei als termes dels pobles i ciutats que s'hi han adherit, i que són Avià, Bagà, Berga, Casserres, Castellar de n'Hug, Castellar del Riu, Cercs, Gironella, Guardiola de Berguedà, la Nou de Berguedà, Puig-reig, Sagàs i Santa Maria de Merlès. 
 

Moments abans de començar el Consell d'Alcaldes, amb alguns dels batlles de la comarca Foto: Aida Morales.


Per altra banda, el document aprovat per tots els ajuntaments també inclou que es crearà una comissió de seguiment d'aquest conveni, que es reunirà una vegada l'any, i que estarà formada pels membres del col·lectiu, així com pels regidors de l'àrea de transport. 

Cultura i territori

Al Consell d'Alcaldes, on la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha explicat el nou projecte per crear les futures lleis del món local, i en què l'excap dels Mossos d'Equadra al Berguedà, Eduard Cuenca, s'ha acomiadat, donant la benvinguda al nou cap, Francesc Herández, també s'han debatut diversos aspectes vinculats a la cultura i al territori. 

En aquest cas, s'ha parlat de la proposta de crear un tècnic de Cultura des del Consell Comarcal, que ofereixi assessorament i coordinació a tots els municipis. Aquesta figura ha estat ben valorada pels batlles i, per tant, s'ha acordat estudiar la seva creació, tot precisant les funcions i l'abast de la seva tasca. 

Per altra banda, també s'ha donat a conèixer la posada en marxa de la campanya de fumigació contra la plaga de processionària, posant de manifest que hi ha alguns municipis afectats que no han entrat en aquesta, i s'ha debatut la proposta de delegar al Consell Comarcal el control perquè no hi hagi maltractaments d'animals al Berguedà. Això, però, no s'ha acabat de veure en la seva posada a la pràctica, i s'ha decidit estudiar-ho amb més calma. Per altra banda, també s'ha comentat algun problema de contenidors i reciclatge.
Arxivat a