«Pàtria» emetrà en exclusiva les primeres imatges al festival internacional de Girona

El director del film, Joan Frank Charansonnet, realitzarà una presentació amb els principals actors | Les primeres imatges mostraran una escena plena de "simbolisme" i "paral·lelismes"

26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:56h
Imatge de la pel·lícula Pàtria
Imatge de la pel·lícula Pàtria | Pàtria
La pel·lícula Pàtria, dirigida per Joan Frank Charansonnet i que ha estat gravada entre el Berguedà, el Bages, el Solsonès i l'Alt Empordà, serà una de les convidades especials al festival internacional Girona Film Festival. Segons han informat, algunes imatges inèdites de la pel·lícula inauguraran l'acte, en una presentació que espera ser el preludi d'una gran estrena a finals d'any. 

En aquest sentit, han indicat, s'oferiran en primícia uns minuts del metratge de la pel·lícula, que corresponen a la seqüència del jurament entre els nou barons de la fama. Un moment clau del film, ja que escenifica el compromís del protagonista, Otger Cataló, amb uns valors i un objectiu que no és altre que el de foragitar els sarraïns per fundar la nova Pàtria. 

"Són uns minuts carregats de simbolisme i de contingut pel desenvolupament de la cinta", ha afirmat el director de la pel·lícula. Així mateix, ha continuat, serveixen de "metàfora del canvi de mentalitat de la societat", que té "paral·lelismes evidents" amb el moment històric actual. 
 

El protagonista de la pel·lícula en un moment de la gravació.


La presentació d'aquestes imatges anirà a càrrec de Charansonnet, i també hi intervindran alguns dels actors protagonistes: Miquel Sitjar (Otger Cataló), Boris Ruiz (Climent de Vallcebre) i Àngels Bassas (germana Dolors). Els actors estaran acompanyats per altres membres de l'equip tècnic i artístic, com ara Martí Pereferrer, Dani Bernabé, Susanna Plana o Alba López. 

El film, que es preveu estrenar a finals del 2016, s'inspira en la llegenda del cavaller got Otger Cataló i els nou barons de la fama. Un clàssic arturesc que intenta relatar el naixement de Catalunya a través de l'èpica i el coratge. Es tracta d'una pel·lícula per a tots els públics, d'aventura i misticisme, que ha comptat amb uns 250 mecenes, i que ha tingut un pressupost molt limitat de 250.000 euros. Per això, les productores Dejavú Films i Capaneida Films van haver de realitzar un projecte de finançament a través de Verkami, amb el qual es van recaptar 14.000 euros per acabar de polir aspectes de les àrees d'imatge i so, així com per la producció de la banda sonora, la masterització, entalonatge, efectes visuals, animació i color.