Berga posposa l'acte pel centenari de la Policia Local fins resoldre el cas de presumpta agressió

L'entrega de distincions i commemoraciói pels 100 anys del cos s'havia de fer el 29 de setembre

Redacció
26 de setembre del 2016
Actualitzat a les 12:48h

Policia Local de Berga Foto: Aida Morales.


L'Ajuntament de Berga ha decidit posposar l'acte commemoratiu pel centenari de la constitució de la Policia Municipal de Berga, fins que no es resolgui l'entrellat intern i judicial sobre la presumpta agressió a una dona el passat mes d'agost. Així ho ha informat el consistori a NacióBerguedà, tot precisant que la decisió s'ha pres per la situació en general, i no tant pels fets en concret. 

Aquest reconeixement va ser una proposta del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya que es va aprovar a través d'una moció al Ple municipal. D'aquesta manera, els republicans volien celebrar la constitució del cos a Berga, mitjançant un acte el proper 29 de setembre, dins de la Festivitat Patronímica de la Policia Local. 

El cos municipal creat l’any 1916 es va afegir a la figura dels serens, un servei municipal, regulat mitjançant ordenança, però que va desaparèixer als voltants de l’any 1965. Els agents que havien de ser distingits per la seva tasca amb més de 25 anys en servei actiu eren la sergent Josefina Vizuete, l'exagent Maria Àngels Vizuete, els caporals Joan Camps i Ramon Sorroche, i els agents Miguel Vila, Anna Maria Carrillo, Agustín Haro, José Àngel Àlvarez i Joan Breganciano. 

Presumpta agressió

Sobre la presumpta agressió a una dona d'Avià, l'Ajuntament de Berga ha iniciat una investigació interna i, després d'una reunió amb la resta de grups municipals, també ha decidit iniciar un protocol per tal de maximitzar la informació en el sí de la corporació

Per altra banda, hi ha denúncies creuades als Mossos d'Esquadra entre la Policia Local i la dona, que haurà de dirimir el jutge del Jutjat 1 de Berga. Segons l'Ajuntament de Berga, però, ara cal ser "prudents" i tenir "respecte" per la presumpció d'innocència de les parts implicades.
Arxivat a