Els patins en línia omplen Berga en el I Trofeu Berguedà, Lliga Catalana i Copa d'Espanya

Més de 50 esportistes d'arreu de l'estat espanyol donen a conèixer una nova modalitat de patinatge | Berga es planteja acollir una escola d'alpí en línia i un circuit estable d'entrenaments

25 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:25h
Participants del campionat d'alpí en línia a Berga.
Participants del campionat d'alpí en línia a Berga. | Aida Morales.
Desenes de persones han descobert, aquest diumenge, la modalitat de patinatge d'alpí en línia, una pràctica que es realitza sobre asfalt amb unes tècniques molt similars a les de l'equí, i que cada vegada agafa més embranzida a Catalunya. Ha estat en el primer Trofeu Berguedà May Luengo, que també ha servit per disputar la segona fase de la Lliga Catalana i la tercera fase de la Copa d'Espanya. 

En conjunt, més de 50 corredors d'arreu de l'estat espanyol hi han participat, mostrant al públic una immillorable tècnica de l'eslàlom, i també caigudes que han fet posar la pell de gallina a més d'un. La protecció dels joves, però, els ha salvat de fer-se mal i, al llarg dels 230 metres amb 19 de desnivell del circuit, han descobert, a Berga, un esport que vol consolidar-se amb un recorregut estable d'entrenaments i una nova escola. 

Anna Borràs, del May Luengo Ski Club, i Sergi Méndez, de l'Asturline Roller Alpine Team, han estat els més ràpids i, per tant, s'han endut les copes del Trofeu Berguedà. També ha destacat la primera posició de la berguedana i veïna de Castellar de n'Hug, Aura Coronado, en la categoria 1-12 de la Lliga Catalana, i la segona posició d'aquesta en la mateixa categoria de la Copa d'Espanya.
 

Guanyadors del primer trofeu Berguedà May Luengo Foto: Aida Morales.


Per a aquesta cursa, s'ha tallat part del passeig de la Pau de Berga en sentit ascendent. Els corredors iniciaven la sortida des d'un pas elevat i, a partir d'aquí, anaven esquivant els pals que hi havia en el circuit. Durant el matí, el temps ha acompanyat, i els vorals de la baixada s'han omplert, durant bona part de les mànigues, de curiosos, pares i esportistes que els han acompanyat. Entre els corredors, n'hi havia de diverses edats, des de 6 anys fins a adolescents, i també vinguts d'arreu. 

Un esport nou i per gaudir

Malgrat no ser gaire conegut, l'alpí en línia es presenta com un es port divertit i per gaudir. Així ho ha constatat May Luengo Planas, president del club de la Cerdanya i organitzador de l'event a Berga, que ha indicat que ha vist "molta tècnica", a part d'alguna "castanya important" però, sobretot, moltes ganes de passar-ho bé. 
 

Autoritats i integrants del May Luengo Club Foto: Aida Morales.


Per a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, el campionat ha estat "fantàstic". Ella mateixa ha reconegut que no coneixia aquesta disciplina, però que li ha "impressionat" i agradat. Així mateix, la regidora d'Esports, Mònica Garcia, ha assegurat que és una "proposta engrescadora i interessant", i ha refermat la voluntat que Berga es converteixi en una escola.

L'eslàlom en línia o de carrer és una barreja d'esquí (eslàlom Sl i Gs) i patinatge en línia. Un carrer pavimentat amb una pendent d'entre el 7% i el 20% marcat amb pals d'Eslàlom especials. La tècnica d'Eslàlom en línia és gairebé idèntica a la tècnica d'esquí alpí. Els moviments bàsics com inclinació, flexió, rotació, extenció i orientació fan que sigui molt similar a l'esquí alpí sobre neu.
 

Una de les participants en la competició Foto: Aida Morales.


"A Berga s'està plantant la llavor d'aquest esport", ha declarat també el secretari general de la Federació Catalana de Patinatge, Quim Pastor. El desnivell de la ciutat i la gran presència de públic, ha dit, ho reafirmen. 
 

GALERIA DE FOTOS del campionat i dels podis

 
2a fase de la Lliga Catalana
Categoria 1-10 dones
1. Ona Vidal
2. María Piñol
3. Berta Segura
Categoria 1-10 homes
1. Pep Borràs
2. Joan Sala
3.  Albert Álbaro
Categoria 1-12 dones
1. Aura Coronado
2. Marta Borrás
3. Blanca Bagaria
Categoria 1-12 homes
1. Pau Valle
2. Bruno Giner
Categoria 1-14 dones
1. Júlia Farreras
Categoria 1-14 homes
1. Pol Boren
2. Iu Vidal
3. Lluís Sistac
Categoria 1-16 dones
1. Anna Borràs
2. Ainhoa Mellado
Categoria 1-16 homes
1. Pau Puerto
2. Martí de Dalmases
3. Gonzalo Sisniega
Categoria absoluta dones
1. Maria Martínez
Categoria absoluta homes
1. Marc Morera
2. Aitor Mellado
3. Carlos Jové
 
3a fase Copa Espanya
Categoria 1-10 dones
1. Ona Vidal
2. María Piñol
3. Berta Casas
Categoria 1-10 homes
1. Pep Borràs
2. Marcos Arias
3.  Pep Borràs
Categoria 1-12 dones
1. Olatz Suarez
2. Aura Coronado
3. Marta Borràs
Categoria 1-12 homes
1. Pau Valle
2. Bruno Giner
3. Jacobo Conde
Categoria 1-14 dones
1. Irene García
2. Claudia Arias
3. Lucía Gómez
Categoria 1-14 homes
1. Pol Boren
2. Lluís Sistac
3. Iu Vidal
Categoria 1-16 dones
1. Anna Borràs
2. Ainhoa Mellado
3. Carmen Amigo
Categoria 1-16 homes
1. Pau Puerto
2. Gabriel Arias
3. Martí de Dalmases
Categoria absoluta dones
1. Marta-Egeria García
2. Núria Requejo
3. María Martínez
Categoria absoluta homes
1. Sergio Méndez
2. Marc Morera
3. Sergio Menéndez
 
Arxivat a