Miguel Heras i Gemma Arenas, campions d'una duríssima Ultra Pirineu

L'ultra trail de 110 quilòmetres pel Parc Natural Cadí-Moixeró acaba sota la pluja

Redacció
24 de setembre del 2016
Actualitzat el 21 d'octubre a les 14:18h
Miguel Heras a l'arribada de l'Ultra Pirineu
Miguel Heras a l'arribada de l'Ultra Pirineu | Ultra Pirineu
Els pronòstics no han fallat i, poc després de les 19.15 hores, el corredor de Castella i Lleó, Miquel Heras, s'ha proclamat campió de l'Ultra Pirineu de 110 quilòmetres, creuant la meta de la plaça Catalunya de Bagà amb poc més de 12 hores i 5 minuts i 51 segons. 

Heras ha estat el primer en arribar, complint les expectatives que el situaven com un dels preferits per guanyar aquesta cursa, així com ja ho va fer el 2010 i 2011. I és que aquest corredor especialitzat en ultra trails ja coneixia prou bé els entorns del Parc Natural del Cadí-Moixeró, un recorregut amb el qual s'ha sentit còmode fins a la meta. 

Per darrere seu, Jéssed Hernández ha estat el segon classificat amb 12 hores, 40 minuts i 15 segons, i Cristofer Clemente, el tercer amb 12 hores, 47 minuts i 19 segons. Per altra banda, el berguedà Ivan Camps ha creuat la meta 10è amb 13 hores 21 minuts i 40 segons.

El final de cursa a partir dels tres primers ha estat més dur per a la resta. La pluja i el fred han arribat, i això ha fet que la cursa, ja de per sí de gran duresa, agafés una tonalitat molt més fosca. Ja sota la pluja ha arribat la primera fèmina, Gemma Arenas, amb un temps de 15 hores, 20 minuts i 34 segons, seguida per Hillary Allen, amb 15 hores, 37 minuts i 47 segons, i Anna Comet, amb 15 hores, 49 minuts i 46 segons. Per altra banda, la berguedana Jutit Franch ha disputat la cursa entre les 10 primeres.
 


Durant tot el dia, els berguedans i baganesos no han fallat. Amb màxima expectació, desenes de persones han esperat el guanyador de la prova reina de la cursa patrocinada per Salomon, fent un llarg passadís fins a la meta, i acollint amb braços oberts el guanyador absolut del cap de setmana. Ha estat així fins ja entrada la nit, quan el sol s'ha amagat darrere les muntanyes, i el mal temps s'ha fet protagonista de l'ocasió.

La cursa, de 110 quilòmetres i 6.800 metres de desnivell positiu, ha passat per alguns dels paratges més espectaculars del Parc Natural Cadí-Moixeró. Entorns únics, que s'han anat intercal·lant amb els crits d'ànims d'amics i familiars que es podien trobar arreu per veure en directe la prova reina de l'Ultra Pirineu i gaudir dels millors corredors del món del trail running.

La cursa repeteix recorregut per segon any consecutiu, amb el pas pels vuit refugis de l'antiga travessia de Cavalls del Vent. Corredors de 50 països diferents han pres la sortida per intentar destronar els vigents campions, Kilian Jornet i Emelie Forsberg. La cursa, que forma part de les Skyrunner World Series, decidirà el títol en categoria ultra al ser l'última cita del calendari.