La reestructuració de la Fira de Santa Tecla de Berga agrada als visitants i als ramaders

Els animals prenen més protagonisme en una fira renovada i més oberta | Els concerts i l'espai gastronòmic crida l'antenció i atrau part dels visitants | Els ramaders reivindiquen la reducció de les ajudes

24 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:07h
Fira de Santa Tecla de Berga
Fira de Santa Tecla de Berga | Aida Morales.
El nou enfocament de la Fira de Santa Tecla de Berga ha estat ben valorat pels visitants i també pels ramaders. Aquesta ha estat la primera impressió d'una fira que, volent-se consolidar més en el sector primari, ha reforçat l'aposta pels animals, els productors artesanals i la gastronomia. 

El bon temps ha acompanyat, sobretot durant el matí, en el primer dia de la mostra, i el passeig de la Indústria s'ha convertit en un riu de gent que observava els animals, degustava embotits i formatges, i podia, fins i tot, seure en taules i cadires improvisades amb blocs de palla, tot provant tapes i cerveses artesanes. 

No obstant això, un dels canvis més visuals ha estat l'avançament de la part de bestiar just a l'inici del vall. Això ha estat el primer que han pogut veure els visitants, i ha estat molt ben valorat pels ramaders que, en aquest punt, han agraït convertir-se, una mica més, en els protagonistes de la fira. 

Vedella del Berguedà, vaca bruna dels Pirineus, cavalls, ovelles i gallines han estat les atraccions dels més petits, que intentaven tocar els animals sota la supervisió dels més grans. I en aquest apartat, les fotografies tampoc han faltat. Una mica més avall, els productors artesanals han deixat degustar als visitants els seus productes més selectes. En total, unes 50 parades d'agroalimentació vingudes de tot Catalunya, però on les del Berguedà també hi han tingut un pes molt important. 
 

L'apartat de gastronomia de la Fira de Santa Tecla de Berga. Foto: Aida Morales.


El caràcter més obert de la fira també ha volgut fer inclusius els concerts, que han atret part del públic amb cançons populars, i just al costat, l'ambientació convidada a prendre alguna cosa, de la mà d'un peculiar bar de pagès, on Casa Enfruns ha posat el menjar, i la cerveseria El Cóm de Berga, el beure. 

Finalment, la maquinària agrícola ha estat l'enllaç amb el mercat setmanal de dissabte. Grans tractors que cridaven l'atenció als nens, i que s'exposaven amb protagonisme i magnificència. 

Reforçar el sector primari

Durant el matí de dissabte, l'Ajuntament de Berga, conjuntament amb autoritats comarcals i del Govern, han passejat pel passeig i han explicat el conveni que es va signar amb la Generalitat per tal de reforçar el sector primari a la ciutadania.

Una reivindicació, per altra banda, que ha anat acompanyada de la dels ramaders, que aquest divendres van organitzar una tractorada per denunciar la reducció de més del 50% dels ajuts a la ramaderia ecològica de muntanya, i que durant la fira també han volgut fer present aquesta reclamació, penjant pancartes al respecte. 
 

GALERIA DE FOTOS de la Fira de Santa Tecla

Programa de la Fira de Santa Tecla de Berga
 



 

Els artesans a la Fira de Santa Tecla de Berga. Foto: Aida Morales.

Arxivat a