L'Ajuntament de Berga es compromet a fer un protocol per millorar el traspàs d'informació amb la Policia Local

Segons ha explicat CDC, Montse Venturós pren el compromís arran de la presumpta agressió a una dona per part dels agents | Ramon Minoves critica el "mecanisme de relació" entre govern de Berga i Policia Local

23 de setembre del 2016
Actualitzat el 24 de setembre a la 13:43h

Policia Local de Berga Foto: Aida Morales.


L'equip de govern s'ha compromès aquest divendres a posar en marxa un protocol intern d'informació i actuació, per millorar la comunicació sobre els fets que envolten el consistori, també englobant la Policia Local, i perquè tots els membres de la corporació puguin anar realitzant un millor seguiment intern de tots els aspectes. 

Aquesta ha estat una de les principals conclusions i demandes dels grups de l'oposició en la Junta de Portaveus extraordinària que s'ha realitzat aquest divendres a la tarda, segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor convergent Ramon Minoves, arran de la presumpta agressió d'una dona per part de la Policia Local a mitjans d'agost. 

Segons CDC, i més enllà dels fets que actualment estan al jutjat mitjançant denúncies creuades entre la suposada víctima i els agents, hi ha la preocupació dels engranatges informatius de l'Ajuntament. Segons Minoves, "el govern de Berga ha de governar" i, per això, haurien d'haver tingut constància de l'accident, que va tenir lloc el 16 d'agost i pel qual, ha dit, se'n van assabentar a través de la premsa. 

"Això és gravíssim", ha declarat a aquest diari, després de la trobada, que també ha comptat amb membres de la resta de grups de l'oposició. En aquesta reunió, s'han tornat a exposar els fets i, pel que fa als altres partits, han demanat explicacions sobre la falta de coneixement, ja que suposadament es realitzen trobades informatives setmanals.

"Nosaltres no critiquem els fets ni ens hi fiquem", ha afirmat el convergent, tot i que, segons ha dit, sí que cal criticar el mecanisme de relació entre l'equip de govern i la Policia Local. En aquest punt, ha recordat que el regidor de Governació, Francesc Ribera, i l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, són els màxims responsables del cos i, per tant, situacions com aquesta s'han de conèixer i tractar.

Segons la nota de premsa difosa per l'Ajuntament de Berga, en aquesta reunió s'ha demanat "prudència" i "respecte" per la presumpció d'innocència de les parts implicades. A més, s'ha recordat que hi ha un procés judicial obert i que, per la seva part, el consistori ha obert una investigació interna i s'aplicaran les conseqüències que corresponguin. 

Suposadament, la dona, d'Avià i 36 anys, va tenir una forta discussió amb el cos de la Policia Local de Berga, i un dels agents li va causar diversos blaus al braç, intentant-la retirar per la força de la comissaria, pels quals va acabar sent atesa a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Tot això va venir per la voluntat de la presumpta víctima que la Policia li entregués un document on s'especificava que el seu cotxe havia patit un cop per part d'un altre vehicle. Com que els agents van considerar que no calia perquè era una incidència menor, la dona va dir que no marxaria si no li donaven la documentació. 

Arran d'aquests fets, la dona va denunciar la situació als Mossos d'Esquadra, tot i que la Policia Local de Berga també va interposar una denúncia per desobediència i resistència a l'autoritat. Actualment, el cas està en procés d'instrucció a mans del Jutjat d'Instrucció 1 de Berga, que ha citat a declarar les dues parts el proper dia 10 de novembre
Arxivat a