Orgull, satisfacció i ganes de passar-ho bé, la recepta dels Castellers de Berga pel concurs de Tarragona

La colla intentarà descarregar els seus castells límit i estrenar el 4 de 8 | Els de la camisa blau marí conviden tothom a participar en els assaigs especials i a baixar amb ells a Tarragona

23 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:02h
Roda de premsa de presentació de les novetats dels Castellers de Berga pel Concurs de Castells.
Roda de premsa de presentació de les novetats dels Castellers de Berga pel Concurs de Castells. | Aida Morales.
Els Castellers de Berga s'omplen d'orgull quan es tracta de parlar del Concurs de Castells. Una fita, a la Tarrago Arena Plaça, que els portarà a competir, d'una manera sana i esportiva, amb les 30 millors colles de Catalunya. El seu torn, però, serà en la primera fase, la de l'1 d'octubre, quan sortiran a plaça amb 17 colles més, i intentaran descarregar els seus castells límit. 

Segons ha explicat en una roda de premsa el seu cap de colla, Joan Farguell, els de la camisa blau marí intentaran realitzar el 7 de 7, el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 8, tot i que no forçaran la màquina, ja que allò important no és la competició, sinó la "satisfacció" de la colla per ser en aquest esdeveniment de ressò internacional, i les ganes de passar-ho bé. 

"No anem a guanyar; carregar castells no és la nostra política, si fas un castell, l'has de descarregar", ha explicat. Entre aquests, ha indicat, els dos primers són castells sòlids que ja dominen i que han descarregat en diverses ocasions durant aquesta temporada. Pel que fa al 2 de 7, considerat de gamma de 8, és molt tècnic i, de moment, només l'han pogut carregar i, respecte del 4 de 8, s'intentarà per primera vegada. 

Participar en aquest concurs, ha continuat la presidenta de la colla, Núria Rigola, és un "regal". Una valoració de la feina prèvia i, per tant, s'ha d'anar allà a gaudir i a "fer colla". En aquest sentit, els de la camisa blau marí han volgut remarcar la importància d'atreure més gent, tornar a convidar la ciutadania a participar en els assaigs especials que es faran els divendres abans de l'actuació, i a acompanyar-los a Tarragona. 
 

La presidenta dels Castellers de Berga, Núria Rigola, i el cap de colla, Joan Farguell Foto: Aida Morales.


Quatre autobusos

Segons han explicat, s'espera que unes 200 persones els acompanyin a la Tarraco Arena Plaça. Moltes d'aquestes ja formen part de la colla, tot i que altres poden ser ciutadans de Berga o comarca, alters colles amigues o, simplement, amants dels castells. 

Tothom qui s'inscrigui durant aquests dies, a més, tindrà el bus gratuït, se li donarà una samarreta de la colla, i també tindrà sopar i beguda. 

Per altra banda, qui vulgui acostar-se als assaigs de divendres també tindrà el sopar pagat, si és la primera vegada que ve, o sopar a un preu molt ajustat d'1,5 euros, si ve a col·laborar. En aquests, a més, hi haurà música i festa i, pel que fa a divendres 30 de setembre, es farà una "petita festa final" amb la col·laboració de la cerveseria El Cóm. 

El Concurs de Castells se celebra cada dos anys a l'inici de la tardor, i és l'única diada de tota la temporada en què els castells reben una puntuació segons la seva dificultat. En conjunt, s'acostumen a aplegar unes 7.000 persones, que gaudeixen d'actuacions de gran nivell, amb una extensa cobertura mediàtica. Durant els anys anteriors, els de Berga van actuar a Torredembarra, entre les colles seleccionades menys avançades, tot i que enguany i per primera vegada, els de la camisa blau marí ja actuaran a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona entre les 30 millors.

Segons la regidora de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, els Castellers també rebran el suport institucional per part seva i de l'alcaldessa, Montse Venturós, que seran amb ells: "Demanem a les persones de Berga que s'impliquin i participin en aquest esdeveniment". Pel que fa al consistori, ha explicat, posarà dos dels quatre busos que aniran a Tarragona.
 

La presidenta dels Castellers de Berga, Núria Rigola, el cap de colla, Joan Farguell, i la regidora de Cultura, Mònica Garcia Foto: Aida Morales.


Arxivat a