fauna

MAPA Totes les zones del Berguedà on s'actuarà contra la processionària

El Departament d'Agricultura començarà a aplicar els tractaments durant la propera setmana

per Redacció , 23 de setembre de 2016 a les 13:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mapa general amb els llocs d'actuació Foto: Departament d'Agricultura

 

El Departament d'Agricultura començarà, a partir de la setmana que ve, una campanya per revertir i disminuir la plaga de processionària que està afectant, sobretot des de l'any passat, de manera considerable els boscos de Catalunya. Aquesta es realitzarà en diverses zones del nord del país, posant èmfasi en comarques com el Berguedà, el Solsonès, el Ripollès, la Cerdanya o el Pallars. 

Segons han informat a NacióBerguedà, la campanya s'allargarà durant un mes, en funció de les condicions meteorològiques, i s'utilitzarà un producte biològic anomenat Bacillus thuringiensis var. Kurstaki, que és compatible amb l'agricultura i la ramaderia ecològica.


A Catalunya hi ha comptabilitzades unes 800.000 hectàrees de bosc de pi, 90.000 de les quals tenen una afectació baixa i 20.000 una afectació greu, segons dades de la Generalitat. L'objectiu de les fumigacions no és eradicar la processionària sinó fer-ne un control poblacional. Enguany, a més, la climatologia era favorable a l'extensió de la plaga, motiu pel qual el Departament ha decidit tornar a actuar.

Pel que fa al Berguedà, s'aplicarà el tractament als boscos de l'Espunyola (400 hectàrees), Montmajor (900 hectàrees), Borredà (1.900 hectàrees) i la Quar (300 hectàrees).

 

MAPA de Catalunya amb les zones on es realitzarà el tractament contra la processionària

 

Participació