Fígols acull dissabte una trobada d'amants de l'astronomia

L'activitat durarà tota la nit, i aplegarà diversos amants dels astres

Redacció
30 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:10h

Tast eno-astronòmic


Durant tota la nit de dissabte a diumenge, Fígols acollirà una macro trobada d'aficionats i amics de l'astronomia, per tal de celebrar la primera lluna nova de tardor. Es tracta d'una concentració habitual cada any, durant les proximitats de la Setmana Mundial de l'Espai.

Aquesta, segons han informat, l'organitza La Finestra per Observar els Secrets del Cel i els Astres, una organització que va néixer el 2010 amb l'objectiu de ser una cita anual pels amants del firmament nocturn. En aquest cas, es tracta d'una activitat oberta a tothom i gratuïta, en què els organitzadors proposen observar el cel des de la posta de Sol i durant tota la nit. 

El lloc de trobada pels que vinguin de fora, han explicat, serà l'estació de bus de l'entrada de Navàs a les 17.45 hores. A partir d'allà, tothom s'anirà acostant fins a Fígols i, a última hora, es decidirà si es planta l'estació al nord vers Fumanya o bé cap a algun dels llocs alternatius com els Rasos, Sant Pau, Serracanya o Castelltallat. Es té previst arribar al lloc d'observació abans de les 19.45, per poder plantar els telescopis amb llum de dia.

Durant tota la nit, es muntaran diversos aparells amb els quals es podrà observar el planeta Urà, Venus, la Gran Galàxia d'Andròmeda, el cúmul globular d'Hèrcules, el cúmul doble de Perseu, la nebulosa planetària Dumbbell, l'estrella doble Albireo, la nebulosa de l'Anell, la galàxia del Triangle, el cúmul de E.T., la galàxia de Sculptor, la nebulosa del Cranc, les Plèiades, la Gran Nebulosa d'Orió, i molts altres astres més. 
Arxivat a