L'Ajuntament de Berga afirma que no «prejutjarà» la presumpta agressió a una dona per part de la Policia Local

Francesc Ribera afirma que només coneix de primera mà la versió del cos policial

Redacció
22 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:12h

Policia Local de Berga Foto: Aida Morales.


El regidor de Governació, Francesc Ribera, ha afirmat que no farà judicis previs sobre la presumpta agressió a una dona d'Avià, per part de la Policia Local de la ciutat el passat mes d'agost. Tal com ha indicat a NacióBerguedà, actualment hi ha una investigació oberta per esclarir els fets i, per tant, no és moment que l'Ajuntament de la ciutat realitzi cap “valoració” i “prejutgi”, ja que seria “dictar sentència” abans de conèixer totes les parts i que ho hagi dictaminat un jutge. 

En aquest punt, però, Ribera ha explicat que coneix la versió dels agents de la Policia Local, però no la de la presumpta víctima. Per altra banda, ha reconegut, en el moment que va passar no se'n va assabentar, sinó que ha estat durant els darrers dies, que ha tingut coneixement de la situació. 

La dona, d'Avià i 36 anys, va tenir una forta discussió amb el cos de la Policia Local de Berga i, segons ha avançat Regió7, un dels agents li va causar diversos blaus al braç, intentant-la retirar per la força de la comissaria, pels quals va acabar sent atesa a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Tot això va venir, ha relatat el rotatiu, per la voluntat de la presumpta víctima que la Policia li entregués un document on s'especificava que el seu cotxe havia patit un cop per part d'un altre vehicle. Com que els agents van considerar que no calia perquè era una incidència menor, la dona va dir que no marxaria si no li donaven la documentació. 

Arran d'aquests fets, la dona va denunciar la situació als Mossos d'Esquadra, tot i que la Policia Local de Berga també va interposar una denúncia per desobediència i resistència a l'autoritat. Actualment, el cas està en procés d'instrucció a mans del Jutjat d'Instrucció 1 de Berga, que ha citat a declarar les dues parts el proper dia 10 de novembre. Per la seva part, ha explicat Ribera, a ell com a màxim responsable de la Policia no l'han citat. 
Arxivat a