El club dels petits grans xefs

L’empresa berguedana Sinapsis posa en marxa a diferents escoles de Berga una nova activitat extraescolar: Cuinetes Club, tallers infantils d’alimentació i cuina

Cuinetes Club
26 de setembre del 2016
Els educadors que impartiran l’activitat: Raquel Marin i Guillem Guirado
Els educadors que impartiran l’activitat: Raquel Marin i Guillem Guirado | Sinapsis Berga
Avui en dia, l’alimentació pren una gran importància en el nostre dia a dia. Menjar bé és fonamental per mantenir la salut i estar en plena forma, i la infància és l’etapa clau perquè els nens i nenes adoptin bons hàbits alimentaris que perduraran al llarg de la seva vida. 

A través de la cuina, els infants experimentaran dins d’aquest fantàstic món de colors, textures, formes i olors. Un laboratori on la Cullerina ensenyarà a cuinar i a degustar ingredients i receptes típiques de la dieta mediterrània i altres cultures gastronòmiques a partir de preparacions que s'elaboraran a les diferents sessions.

Mitjançant aquestes sessions, Sinapsis vol treballar valors com l’alimentació saludable, la higiene personal, el consum responsable i el foment del reciclatge, el treball en equip i el fet de mantenir una actitud pacient i atenta a la cuina. A més, els alumnes desenvoluparan els seus sentits i aprendran a apreciar cultures i aspectes socials de l’alimentació. 

Les sessions consisteixen en una part teòrica i una part pràctica. La part teòrica s’explica a través de la Cullerina, que és el personatge que esdevé el fil conductor de les diferents historietes i receptes que es proposen. Seguidament es posen en pràctica les pautes de la Cullerina tot promovent la participació dels infants en l’elaboració de la recepta culinària.

S’elaboren preparacions culinàries dolces, salades i amb aliments d’alta qualitat (alguns ecològics) que fomentin el consum d’aquells que es solen rebutjar en aquesta etapa (verdures i hortalisses, llegums, peix...)
Pels infants que pateixin alguna al·lèrgia o intolerància alimentària, es fan adaptacions de les receptes.

Aprèn a alimentar-te bé per ser més sa, fort i feliç!. 
Arxivat a