El Consell Escolar Municipal de Berga es torna a posar en marxa després de 10 anys

L'òrgan estarà compost per 33 persones dels centres, l'ajuntament i les AMPAs, entre d'altres

19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:40h
Roda de premsa sobre educació entre Eloi Escútia i Mònica Garcia
Roda de premsa sobre educació entre Eloi Escútia i Mònica Garcia | Aida Morales
El Consell Escolar Municipal es tornarà a posar en marxa després de gairebé 10 anys, i ho farà amb l'ambició de tornar a ser el punt d'unió, coordinació i referència de la comunitat educativa de Berga. Així ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa el nou regidor d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, que ha presentat les novetats d'aquest curs escolar, conjuntament amb la seva predecessora, Mònica Garcia. 

El Consell Escolar Municipal, ha remarcat Garcia, era un òrgan que es va convocar per última vegada el 2008, i que aplegava alumnes, pares, mares, mestres, membres de l'ajuntament i personal administratiu. En aquest, s'intentava coordinar la línia educativa a la ciutat, més enllà dels centres, tot i que conjuntament amb ells. 

L'òrgan, però, gairebé no va actuar, quedant abandonat fins que, segons han afirmat, s'ha decidit i pogut fer reflotar. Les dificultats no obstant, han estat diverses, com ara descobrir els termes legals sobre els quals fonamentar la seva nova constitució, o trobar els criteris per a l'elecció dels seus representants. Ara, l'equip de govern espera que en un termini de dos mesos es pugui tornar a conformar i que, a partir de finals d'any, sigui possible una primera trobada. 

Segons els requisits legals, el consell estarà format per 33 membres de la comunitat educativa. El més probable, han dit, és que aquests es derivin dels mateixos Consells Escolars de les diferents escoles de Berga, i que sigui a partir d'aquí, que es triïn els representants per elecció. Per això, cal esperar aquest primer pas, que portarà la nova constitució de l'òrgan. 

Per a l'equip de govern, una de les voluntat és millorar la comunicació entre les escoles i la comunitat educativa en àmbits com, per exemple, els dies de lliure disposició. En aquest punt, ha exemplificat Garcia, que es puguin programar activitats complementàries si a les escoles es fa festa, o que totes puguin pactar uns mateixos dies. A més, també es preveu que el consell sigui un espai de reflexió i debat, i per això s'intentarà anar convidant experts en diferents matèries.
 

Roda de premsa sobre educació entre Eloi Escútia i Mònica Garcia Foto: Aida Morales.

Arxivat a