L'Ajuntament de Berga crea una Escola de Mares i Pares a la ciutat

Mònica Garcia passa el relleu de la Regidoria a Escútia, en una roda de premsa | Tallers gratuïts per a pares i fomentar les trobades escolars seran alguns dels objectius del nou regidor

19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:09h
La regidora d'Educació sortint, Mònica Garcia, i el nou regidor d'Educació, Eloi Escútia
La regidora d'Educació sortint, Mònica Garcia, i el nou regidor d'Educació, Eloi Escútia | Aida Morales
El nou regidor d'Educació de l'Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, ha explicat aquest dilluns les línies que seguirà, a partir d'ara, aquesta àrea del consistori. Ho ha fet en una roda de premsa amb Mònica Garcia, que durant aquest darrer any ha estat al capdavant de l'educació, tot valorant la feina feta i posant sobre la taula noves propostes de ciutat. 

"Volem enfocar les línies i explicar cap a on tirar en l'àrea d'educació", ha afirmat Garcia. Fent balanç de la feina feta fins ara, ha dit, s'ha intentat "reactivar" el treball conjunt amb la comunitat educativa, així com el Consell d'Infants. No obstant això, encara queda molt per fer, ha reconegut, una tasca que entomarà Escútia amb projectes com la creació d'una Escola de Pares i Mares, tallers gratuïts per a tutors d'infants de 0 a 3 anys o més trobades escolars. 

Aquests tres aspectes, ha remarcat el nou regidor, seran nous per a la comunitat educativa. Unes activitats dirigides a les famílies i als nens i nenes, que des de l'Ajuntament de Berga es consideraven importants de començar a aplicar. L'Escola de Mares i Pares, ha precisat, començarà aquest proper 26 d'octubre i es farà cada dimecres a les 18.00 hores a l'Hotel d'Entitats fins el 17 de maig. Aquesta "escola" constarà de diverses xerrades, tallers i debats amb tots els pares que s'hi vulguin apuntar, sobre hàbits alimentaris dels infants, seguretat a Internet o les xarxes socials, les dificultats d'aprendre, valors per créixer, maltractaments o comportaments agressius, o LGTBIfòbia. L'últim dia de l'escola, a més, es farà un debat sobre la pel·lícula "La educación prohibida". 

Respecte d'aquesta proposta, ha precisat Garcia, serà gratuïta però hi haurà inscripcions limitades en cada activitat. La idea de portar-la a terme, a més, va sorgir de "l'èxit" dels tallers que s'han realitzat durant aquesta primera part de la legislatura, i que obren la porta a l'aprenentatge i la reflexió sobre la tasca educadora de les famílies. 

Per altra banda, també s'ha programat el cicle "Créixer en família" per a pares i mares d'infants de 0 a 3 anys, que consistirà en tot un seguit de tallers gratuïts que començaran el 20 d'octubre i s'allargaran fins el 24 de novembre a l'Escola Bressol Flor de Neu, i que parlaran de les relacions positives, l'autonomia dels nens, les pors i l'ansietat, les activitats quotidianes o els jocs. 

Fomentar les trobades escolars

Un dels grans reptes del nou regidor també serà fomentar les trobades escolars i fer-les extensibles a tots els nens i nenes de Berga, siguin d'escoles públiques com privades. Per això, des de l'Ajuntament de Berga, conjuntament amb els centres, s'ha decidit ampliar les trobades escolars que, fins el moment, només realitzaven per Carnestoltes els alumnes de Cicle Mitjà. 

A partir d'ara, ha explicat Escútia, se'n faran tres, una dirigida a cada cicle. La proposta de Cicle Inicial serà fer-la durant la tardor, aprofitant la Castanyada amb propostes de conta-contes. I la de Cicle Superior, pels volts de la primavera, fent descoberta del medi natural. 

Segons ha dit, amb aquestes trobades es fomentarà la coneixença entre nens i nenes de diferents escoles i l'intercanvi de continguts. 

Per altra banda, Escútia també es proposa reactivar el Consell EScolar Municipal, que fa 10 anys que no es convoca
 

Activitats de l'Escola de Mares i Pares de Berga

Activitats del cicle Créixer en Família

Arxivat a