sanitat

Més de 260 persones participen en la Marató de Donació de Sang de Berga

Els berguedans que més sang donen són els que tenen entre 56 i 65 anys

per Redacció , 19 de setembre de 2016 a les 10:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'un jove donant sang Foto: Albert Segura


Un total de 261 persones van participar, el passat dijous 15 de setembre, en la 10a Marató de Donació de Sang de Berga, que es va realitzar al Centre Cívic de Santa Eulàlia de les 10.00 del matí a les 22.00 del vespre. D'aquestes, 229 van ser donacions efectives, mentre que la resta van ser persones que van realitzar el seu oferiment, però que per diversos motius no van poder acabar donant sang. 


Per franges d'edat, ha informat el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, els berguedans que més sang van donar són les persones d'entre 56 i 65 anys -73 donants-, seguides per les de 46 a 55 -66 donants- i 34 a 55 - 59 donants-. Com més joves són els donants, menys n'hi ha, i de la franja de 18 anys a 25, a Berga només n'hi va haver 19. Per altra banda, acostumen a donar més sang els homes que les dones, i el moment en què més gent dóna sang és a la tarda. 

Segons han indicat, aquesta campanya ha fet augmentar els baixos índex de sang existents al Banc de Sang, tot superant les expectatives que es tenien. Per aquest motiu, es fa una valoració molt positiva de la marató, tot i animant la ciutadania a convertir-se en donants puntuals o habituals, i als més joves a sumar-se a aquesta iniciativa.

 

 

Participació