El membre dels Mountain Runners Gerard Españó guanya la Taga 2040 Evo

Més de 300 corredors participen a la prova que sortia de Sant Joan de les Abadesses | Marta Comas i Maria Beringues van compartir la tercera posició amb un temps de 3 hores i 29 minuts

NacióMuntanya
19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:03h

Gerard Españó en un moment del recorregut Foto: Josep Maria Montaner

Aquest diumenge 18 de setembre es va disputar la 17ª edició de la Taga 2040 Evo, una cursa de muntanya organitzada per la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses i que era puntuable perla Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). El recorregut, que sortia de Sant Joan de les Abadesses i assolia el cim del Taga (2.040m), tenia 27 quilòmetres i 1.884 metres de desnivell positiu. Més de 300 corredors, diversos dels quals del club Mountain Runners del Berguedà, van prendre la sortida de la prova, marcada per la boira i el fred a primera hora i un dia radiant més tard.

La categoria masculina de la competició va estar molt disputada al principi, amb Just Sociats arribant primer al cim del Taga. Gerard Españó, però, del club berguedà el seguia a poca distància, i quan es va posar líder ja ningú li va poder discutir aquesta posició. L’atleta de l’AE Mountain Runners del Berguedà va guanyar amb un temps final de 2 hores i 31 minuts. A només 36 segons entrava Sociats, i la tercera plaça era per a Sergi Rodríguez, amb una marca de 2 hores i 32 minuts. El rècord de la prova va estar a punt de ser superat pel guanyador, que es va quedar a només un minut de batre la marca de Ferran Sampere del 2015.

Núria Villegas ha guanyat en categoria femenina. Foto: Josep Maria Montaner

Núria Villegas, de Teià, va ser la vencedora de la categoria femenina d’aquesta Taga 2040 Evo. Després de ser tercera en l’edició del 2015 i de tres participacions a la prova, la del CE Teià pujava al calaix més alt del podi amb un temps de 3 hores i 14 minuts. Sílvia Puigarnau era segona parant el seu cronòmetre en 3 hores i 16 minuts i arribava de manera èpica amb un genoll perjudicat, afectat per una caiguda. Marta Comas i Maria Beringues, que són corredores de l’AE Mountain Runners del Berguedà, van compartir la tercera posició amb un temps de 3 hores i 29 minuts.

En aquesta prova, la que arribava com a líder de la Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC, Ester Casajuana, es va veure obligada a abandonar després d’una caiguda al Puig Estela. Ella i Sílvia Puigarnau s’hauran de jugar la copa el dia 9 d’octubre a la Cursa per Muntanya de Tivissa, però està en dubte que hi puguin participar degut a que les dues corredores van patir caigudes a la prova del Ripollès d’aquest cap de setmana.