Erik Merino i Laura Gómez guanyen una Sailfish Berga competitiva i multitudinària

Prop de 600 corredors han disputat la prova 1.900 metres nedant, 90 en bicicleta i 21 a peu

Redacció
18 de setembre del 2016
Actualitzat a les 22:03h
Centenars de persones s'acumulen al passeig de la Indústria per acompanyar la Sailfish
Centenars de persones s'acumulen al passeig de la Indústria per acompanyar la Sailfish | Redacció
Erik Merino en la categoria masculina i Laura Gómez en la femenina han estat, aquest diumenge, els triatletes més ràpids de la Sailfish Half Triatló que s'ha disputat al Berguedà. D'entre els prop de 600 participants que finalment han nedat, pedalat i corregut, Merino ha estat el triatleta guanyador absolut, amb un temps de poc més de quatre hores, tot i que per sota del temps rècord de la prova, que se situa en tres hores, 51 minuts i 2 segons. 

Després de Merino, el més ràpid ha estat Josep Viñolas Cruañas, amb 4:01:40, i una mica després, Albert Reig, amb 4:12:49. Pel que fa a Gómez, ha creuat la meta amb un temps de 4:35:13, per sobre d'Ester Hernàndez, que ha arribat gairebé tres minuts després, i d'Aida Fàbrga, amb 4:44:09 minuts. 

Els triatletes han començat la Sailfish al pantà de La Baells, amb unes condicions meteorològiques força adequades ja que, malgrat el sol, no feia excessiva calor, i tampoc feia fred. Això ha permès realitzar els 1.900 metres nedant, 90 en bicicleta i 21 a peu de manera agradable. 

El Sailfish Berga és una activitat organitzada per Dual Grup, amb la col·laboració del Club Triatló Berga, i amb el suport de l'Ajuntament de Berga, Turisme del Berguedà, la Cambra de Comerç de Berga, el Gremi d'Hostaleria i Turisme de Berga, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Cada any, aquesta activitat va agafant més embranzida, consolidant-se ja amb els 800 inscrits, aproximadament, i com una de les proves obligades per als esportistes amants de la natació, el running i la bicicleta. 
 

Els guanyadors per relleus de la Sailfish Foto: Jordi Aymerich


Entre les novetats d'enguany es consolidaven diverses modalitats per obrir la Sailfish a un públic més divers, com ara els relleus. I és que aquesta activitat, més enllà de la seva vessant esportiva, porta al Berguedà més de 3.000 persones que també poden gaudir de la natura, el turisme i la gastronomia.

Bon paper local

Pel que fa als atletes locals, els més ràpids han estat Sergi Vila, amb un temps de 4:31:54, que ha finalitzat 25è en la categoria masculina, i Anna Bofarull, que ha creuat la meta 24a en dones, amb un temps de 5:40:40 hores.

Consulta les classificacions de tots els atletes

 

Alguns dels atletes de la Sailfish Berga Foto: Redacció


Arxivat a