El Berguedà comença a regular la venda de bolets a les carreteres

Cada municipi de la comarca adapta el reglament aprovat en Consell d'Alcaldes a les seves característiques

19 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:11h
Caixes de bolets en un mercat.
Caixes de bolets en un mercat. | ACN
A partir d'aquest setembre, veure parades de venda de bolets a les carreteres del Berguedà serà molt més difícil que de costum. Després que alguns alcaldes plantegessin la seva preocupació per la venda ambulant d'aquests fongs a les carreteres de l'Alt Berguedà, en el tercer Consell d'Alcaldes que es va realitzar es va aprovar una ordenança que regulava aquesta pràctica de cara a la temporada que just comença. 

A partir d'ara, doncs, la majoria de paradistes podran continuar amb aquesta pràctica, però en el marc dels mercats habituals, com ara el de Guardiola de Berguedà o Cal Rosal, i d'aquesta manera s'evitarà perill a les carreteres, així com congestió per les habituals parades. 

La principal preocupació entorn de la venda ambulant, van remarcar diversos alcaldes quan es va plantejar la situació, eren els problemes de trànsit i viaris que podien ocasionar els vehicles que, per voler comprar bolets, reduïen bruscament al velocitat o aparcaven als vorals de les carreteres. Aquesta situació podia causar accidents, van considerar, malgrat que fins el moment no n'hi havia hagut cap de greu.

Per altra banda, l'ordenació ajudarà a tornar a revifar aquests mercats o espais fixes que es regulen en diversos pobles i, per altra banda, intentarà frenar una activitat que, segons alguns paradistes, podria comportar una competència deslleial i no ajudava a fomentar el turisme a l'interior dels pobles.

Pel que fa a l'ordenança, el Consell n'ha redactat una de conjunta, que ha hagut de ser aprovada per cada municipi en funció de les seves característiques, però que té unes línies generals. En aquest sentit, alguns començaran a aplicar les primeres sancions, tot i que queda per veure el seu grau de compliment o si la regulació s'haurà de reforçar d'alguna manera.