Paco Mancebo i María Diaz, campions d'Espanya a la Berguedà Bike Marathon

Pau Bartoló i Txell Giménez han estat els primers a completar el recorregut de la marxa popular

Redacció
17 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:35h
Guanyadora de la Berguedà BTT Marathon
Guanyadora de la Berguedà BTT Marathon | Ocisport
Més de 600 ciclistes han competit aquest dissabte a Avià, en el Campionat d'Espanya d'XCM. Ha estat en la Berguedà Bike Marathon, una prova que s'organitzava per primera vegada a la comarca, i que ha acabat amb el triomf de Paco Mancebo i María Díaz. Una cursa competitiva i de gran nivell, amb més de 70 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, que ha fet suar els participants ja des del principi, en la primera pujada a la Figuerassa.

En homes, Mancebo ha creuat la meta eufòric, aconseguint realitzar el recorregut amb 3:09:59. El fet de conèixer durant els dies previs el circuit l'ha ajudat i, sobretot en el tram final, això l'ha afavorit respecte dels seus rivals. El sotscampió en aquesta categoria ha estat Pedro Romero, mentre que Roberto Bou ha finalitzat tercer. En dones, la cursa ha estat també molt emocionant i amb una final molt ajustada, tant en la lluita per la victòria com per la tercera posició. La catalana i campiona d'Espanya d'XCM el 2015, Sandra Santanyes, ha dominat durant la primera part de la cursa, però María Díaz l'ha superat en el tram final amb un temps de 4:01:13. El tercer calaix del podi ha estat per a Susana Alonso, que ha arribat set minuts després. 

En la categoria Sub23, la victòria ha estat per Daniel Carreño i Desirée Moya; en Màster 30 per a David Martínez, Israel Núñez de Massi i Clara Pirla; en Màster 40 per a Esteben Suescun, Julián Adrada i María Teresa Barreira; en Màster 50 per a Francisco Javier Salamero, Mariano Escobar i Aida Millán; i en Màster 60 per a Juan Sánchez.

La Berguedà Bike Marathon també ha comptat amb una marxa popular sobre el mateix circuit del Campionat d'Espanya d’XCM, a més d'una marxa popular d'iniciació en un traçat de 40 quilòmetres amb 1.600 metres de desnivell positiu. Pau Bartoló i Txell Giménez han estat els primers a completar el recorregut.
 

Berguedà BTT Marathon Foto: Ocisport