La Retrotrobada recrearà l'ambient ciclista dels anys 60 i 80 a Berga

Els organitzadors esperen superar els 130 inscrits de l'any passat amb bicicletes clàssiques i arribar a 160 | Animen tothom a participar en els actes del cap de setmana

17 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:06h
Presentació de la Retrotrobada 2016
Presentació de la Retrotrobada 2016 | Aida Morales
Look retro, bicicletes clàssiques i molt bon ambient. Aquests són els tres ingredients que vol tornar a conjugar la Retrotrobada Ciclista de Catalunya a Berga, que enguany es realitzarà durant el cap de setmana del 15 i 16 d'octubre amb una marxa ciclista, però també amb tot un seguit d'activitats per a tots els públics durant dos dies que es preveuen intensos i divertits.

Serà així, han explicat els membres organitzadors Oriol Rego i Miquel Amado, en la seva tercera edició. Un cap de setmana que vol reafirmar-se en el retorn als orígens, i que vol transportar Berga, altra vegada, a l'estètica i l'ambient ciclista dels anys 60 i 80. I és que la Retrotrobada va néixer de la passió dels amants de les bicicletes antigues, una afició que ha anat arrelant a Berga i que, enguany, s'espera que engresqui unes 160 persones. 

El fet més característic de la Retrotrobada és la marxa que es realitza diumenge. Aquesta no té caràcter competitiu, i tal com ha precisat també el vicepresident del Club Esquí Berguedà, Albert Vilardaga, pot convertir-se en un veritable "espectacle". Es tracta, han indicat, que tothom qui tingui una bicicleta antiga anterior a 1998 la tregui del garatge, la posi a lloc i, si vol, que s'ambienti i es vesteixi, com molts fan, amb la roba esportiva de l'època.

En aquesta marxa, que sortirà a les 9.00 del matí de la plaça Viladomat, es realitzaran 65 quilòmetres recorrent, amb un desnivell acumulat de 750 metres, els termes municipals de Casserres, Gironella i Berga. En aquesta edició, a més, es podrà realitzar un tram de la Via Verda del Llobregat, de Cal Rosal a Pedret, i s'esmorzarà a Sant Quirze de Pedret. A l'arribada a Berga, tothom podrà gaudir del segon Mercat de la Bicicleta Clàssica, amb complements i un considerable nombre d'expositors. 

"Esperem que no només vinguin els amants del ciclisme", ha afirmat Amado. A més, aquest també ha precisat que només hi ha dues curses per l'estil a tot Catalunya, i que una d'aquestes, ja s'ha consolidat amb l'ajuda del CEB a Berga. L'ambientació de tot el dia, per altra banda, també anirà de la mà de dos clubs més que col·laboren, i que són el Berga Scooter Club i els Gossos Llop: "Entre tots fem una mena d'espectacle recreant temps antics per les carreteres". 
 

Els membres organitzadors de la Retrotrobada Miquel Amado i Oriol Rego Foto: Aida Morales.


Les bicicletes inscrites que realitzin aquest trajecte hauran de ser anteriors al 1998, de ferro, amb el canvi al quadre, pedals de clip i el cablejat per sobre del manillar. 

Activitats complementàries i per a tota la família

Els actes de la Retrotrobada, però, ja començaran divendres. A les 22.00 hores al Local dels Castellers es farà una benvinguda a càrrec del periodista de la revista Volata Isaac Vilalta, i el passi del vídeo "Ciao Pirla". 

De cara a dissabte, a les 18.00 hores s'ha plantejat repetir el recorregut ciclohistòric per Berga a càrrec de Sergi Serra, historiador i amant del ciclisme. Aquesta activitat, ha precisat Rego, és gratuïta, per a tota la família i s'hi pot participar amb qualsevol tipus de bicicleta. A continuació, al local dels Castellers es farà la xerrada "Sud-Amèrica a vista de Pedal", a càrrec d'Adrià Escrich i Maria Xandri, que explicaran la seva experiència en bicicleta pel continent sud-americà. I finalment s'acabarà amb un sopar de germanor i concert de Carles Belda. "El Belda amb l'acordió és el més retro que hem trobat a Catalunya", ha bromejat Amado. 

El Berguedà, un espai de luxe

El vicepresident del CEB també ha volgut destacar el "luxe" de poder participar en aquesta retrotrobada al Berguedà. Els paisatges i l'espai, ha dit, són "fantàstics", i això fa que, sumat al bon ambient, s'hi apuntin ciclistes de tot Catalunya. 

Per la seva part, la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, també ha volgut felicitar els organitzadors per aquesta activitat "original", "divertida" i "innovadora". "Les clàssiques ja són habituals, però aquesta amb més imaginació, aporta més riquesa al món esportiu de Berga", ha declarat.
 

Presentació de la Retrotrobada 2016 Foto: Aida Morales.

Arxivat a