La Patum serà present dissabte a la jornada «Reinventem les Festes» de Badalona

Albert Rumbo parlarà de protocol i aconsellarà en aquest aspecte

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:50h

Patum de Lluïment extraordinària de Queralt 2016 Foto: Carles Palacio


Les jornades "Reinventem les Festes" que la Comissió de Festes de Badalona i l'ajuntament de la ciutat organitza aquest proper dissabte 17 de setembre comptarà amb l'experiència de la Patum, a través de la conferència del gerent del Patronat de la festa, Albert Rumbo, que parlarà dels diferents protocols que es posen en marxa cada any a la capital berguedana. 

Aquestes jornades tenen per objectiu posar sobre la taula diferents experiències d'arreu del territori, amb la finalitat d’establir els fonaments per a la creació d’un Patronat de les Festes de Badalona. L'acte s'iniciarà amb la ponència inaugural "Badalona i les Festes" a càrrec de Joan Soler, escriptor i pedagog, Premi Nacional de Cultura Popular (2006), i Jan Grau, tècnic especialista en cultura popular i tradicional. A partir d’aquí, les jornades s’estructuraran al voltant de tres grans temes: Innovació i recuperació a les Festes, Participació a les Festes i Protocol de les Festes.

En l’àmbit d’innovació i recuperació, es podran conèixer els casos d’Igualada i Mataró a través de les intervencions de Daniel Vilarrúbias, fundador de la Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada, i de Dani Àlvarez, músic i actiu en la festa, la seva organització, recuperació i difusió. Pel que fa a l'eix de participació, es difondran les experiències de Premià de Mar, amb la festa de Pirates i Premianencs i de Granollers amb la festa dels Blancs i els Blaus. I finalment, la Patum i Tarragona seran els experts en protocol. 
Arxivat a