Els Castellers de Berga, uns dels més ben ubicats al Concurs de Castells

Un sorteig reparteix la posició de les 45 colles que participaran al concurs

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:17h
Ja se sap quina posició a plaça tindran les 45 colles que participaran al Concurs de Castells. Aquest passat dissabte es va fer el sorteig per determinar l'ordre d'actuació i el lloc a plaça de les colles a les tres jornades del certamen.

El dia central del Concurs de Castells, el diumenge 2 d'octubre, la jornada començarà a les 10 del matí. Amb un castell a partir del 4 de 9 amb folre, les colles actuaran en solitari. Aquesta serà la posició i l'ordre de les 12 colles de diumenge, en què no hi ha els de Berga.
 

L'ordre i el lloc a plaça de les colles a la jornada del 2 d'octubre a Tarragona Foto: Concurs de Castells



On sí que actuaran els berguerans serà a la jornada del dissabte 1 d'octubre, que començarà a dos quarts de cinc de la tarda, i on la colla blau marí ha aconseguit un lloc privilegiat al centre de la plaça. Les colles que provin el 3 de 8, com a mínim, actuaran en solitari. Aquesta serà la posició a plaça de les colles de dissabte. 

El concurs acostuma a aplegar unes 7.000 persones i, pels de Berga és la primera vegada que aconsegueixen quedar entre les 30 millors colles de Catalunya. Aquests, a més, seran la formació més novella de les 30 que actuaran a la Tarraco Arena Plaça. Per tal de preparar l'actuació, han explicat, s'han fet alguns assajos especials i s'esperen mobilitzar més de 200 persones, convidant tots els berguedans que hi vulguin assistir.
 

L'ordre i el lloc a plaça de les colles a la jornada de l'1 d'octubre a Tarragona Foto: Concurs de Castells



Per últim, a la jornada del 25 de setembre, que començarà a les 10 del matí, les colles actuaran conjuntament, excepte si fan un castell igual o superior al 7 de 7. Aquesta serà la posició a plaça de les diferents colles i els grups de les rondes conjuntes:
 

L'ordre i el lloc a plaça de les colles a la jornada del 25 de setembre a Torredembarra Foto: Concurs de Castells