La Creu Roja es bolca en la gent gran amb tallers i activitats de suport emocional

L'entitat al Berguedà organitza xerrades i activitats per donar suport als cuidadors i a les persones grans

Redacció
15 de setembre del 2016
Actualitzat a les 10:19h
Gent gran escoltant atentament una explicació
Gent gran escoltant atentament una explicació | Pixabay
La Creu Roja del Berguedà iniciarà una sèrie de tallers i activitats dirigides a la gent gran, familiars i voluntaris, per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran que serà el proper 1 d'octubre, i dins del projecte BVellesa Activa. Es tracta, segons han informat, d'activitats que combinen el dinanisme, coneixement i el suport emocional, per tal de mantenir actives les persones adultes, així com el seu entorn. 

En aquest punt, també ha volgut remarcar la Creu Ruja, és molt important el paper dels cuidadors. Unes persones que, moltes vegades, són de la mateixa família, i que també requereixen d'ajuda psicològica i tècniques. Per això, s'ha creat un grup de suport emocional amb la psicòloga Queralt Escobet, que es reunirà cada dijous del 22 de setembre al 24 de novembre a les 10.00 a la sala polivalent de l'Ajuntament d'Avià. 

Per altra banda, el 16 de setembre a les 12.00 hores a la seu de la Creu Roja de Berga es farà una xerrada sobre la cura de la pell a càrrec de la infermera Anna Travé; dimecres 28 de setembre es farà una trobada de gent gran de la demarcació de Barcelona al Santuari de Montserrat; dijous 6 d'octubre a les 17.00 hores a l'Hotel d'Entitats de Berga hi haurà una xerrada sobre el deteriorament cognitiu a càrrec de la terapeuta ocupacional Laia Lores i, finalment, el divendres 7 d'octubre es farà una xerrada sobre els riscos de la llar i l'autonomia personal, a càrrec també de Lores, a les 11.00 del matí a la seu de Berga de la Creu Roja situada a la plaça Europa.