La cessió de Sant Francesc a l'Ajuntament de Berga, a cop de Ple municipal

La sessió plenària d'aquest dijous debatrà la cessió de l'espai per part de la comunitat franciscana | El nou regidor Eloi Escútia prendrà el relleu a Sílvia Armengou

Redacció
15 de setembre del 2016
Convent de Sant Francesc de Berga.
Convent de Sant Francesc de Berga. | Aida Morales
La cessió del convent de Sant Francesc a l'Ajuntament de Berga està a tot just un Ple municipal. Aquest dijous al vespre, els regidors de la corporació es reuniran per decidir si aquesta es realitza, tal com preveu el conveni que ja s'ha negociat amb la comunitat franciscana, i aquest es materialitza amb unes condicions encara per anunciar. 

Aquest serà un dels temes principals de la sessió plenària, que també repassarà altres aspectes d'actualitat com és la relació de concessió amb el Tossalet o la presa de possessió del nou regidor que substitueix Sílvia Armengou, Eloi Escútia. Després de l'estiu i d'un mes de setembre carregat d'actes, els temes relacionats amb Berga s'acumulen, i la previsió és que tingui lloc un Ple carregat d'aspectes de relleu, anuncis i novetats.

Pel que fa al convent de Sant Francesc, està buit des que la comunitat franciscana el va deixar el passat 2014. Des de llavors, han estat moltes, les possibilitats que s'han obert en aquest nou edifici, així com les polèmiques al seu entorn. Entre aquestes, la voluntat d'estudiar, per part de la CUP, si el SES Serra de Noet es podia col·locar en aquest punt. Un fet que, a priori, sembla que l'equip de govern ha desestimat, ja que conjuntament amb la Generalitat s'està avançant per construir-lo en els terrenys ja pactats

Respecte de l'espai, caldrà veure les opcions i idees que té el consistori, tot i que l'Associació d'Amics de Joan Ferrer ja ha anunciat la seva voluntat de realitzar, en una de les seves parts, una exposició en honor al pintor, segons han informat a NacióBerguedà. El convent, però, interessa especialment per la seva bona localització, just al centre de Berga, la possibilitat que ofereix el seu pati interior, i la gran quantitat d'espai intern.
Arxivat a