L'Ajuntament de Puig-reig tanca el 2015 amb un positiu de 600.000 euros

L'alcalde Josep Maria Altarriba vol aprofitar per arreglar serveis bàsics com els quadres elèctrics o la il·luminació del poble

14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:31h
L'alcalde Josep Maria Altarriba
L'alcalde Josep Maria Altarriba | Pere Gendrau
L'Ajuntament de Puig-reig ha fet balanç d'un primer any molt positiu econòmicament, amb el grup de Junts per Puig-reig al capdavant del consistori. Segons ha explicat a NacióBerguedà l'alcalde del poble, Josep Maria Altarriba, el 2015 s'ha aconseguit tancar amb 598.259 euros en positiu, que són gairebé 200.000 més que el 2014. Uns números “molt bons”, ha assegurat l'alcalde, que també han permès un romanent de tresoreria d'1,1 milions d'euros, 530.000 més que el 2014. 

“Els resultats han sigut boníssims, malgrat que era el primer mig any que estàvem al govern i no sabíem ben bé com anirien els números”, ha relatat el batlle. Per aquest mateix motiu, ha dit, i des que el seu grup va agafar el timó de l'Ajuntament, es va optar per la precaució, limitar les despeses i ser “molt prudents” a l'hora de gastar. 

Aquests números es van presentar a la sessió plenària de la setmana passada, davant del conjunt de la corporació. Per a Altarriba, però, un dels fets més importants és que, amb el resultat positiu, es podran mirar de tirar endavant petits projectes, sempre tenint en compte les limitacions de l'ARSAL. Entre aquests, per exemple, arreglar serveis bàsics com els quadres elèctrics o la il·luminació del poble, les voreres o el clavegueram: “És una reivindicació de tots els veïns, ja que es veu un poble espatllat i vell, i aprofitarem aquests bons resultats per canviar-ho”. 

Per altra banda, ha dit, també són uns resultats importants per si hi ha algun imprevist. “Això vol dir que si surt alguna cosa, podrem aturar el cop”, ha assegurat. En aquest punt, però, també ha avisat que l'objectiu no són tirar endavant grans infraestructures, sinó “millorar el poble” i endreçar els serveis bàsics per als ciutadans. 

Pel que fa a l'endeutament, una de les grans preocupacions de la majoria d'ajuntaments, el de Puig-reig està també en una línia positiva. Segons ha explicat, des que van entrar al consistori ha baixat del 35% al 30,5%, i la previsió és anar disminuint. Sobre aquest, però, Altarriba també ha volgut remarcar que “està molt bé”, ja que hi ha consistoris que estan endeutats al 150% del seu pressupost: “El nostre endeutament és perfectament assumible i, potser caldria rebaixar-lo una mica més, però està molt bé”.
Arxivat a