La Sailfish de Berga tanca inscripcions amb 801 triatletes

Confirmen la participació Michael Goehner i Mercè Tusell, dos dels favorits | Mosiès Gangolells explica que la voluntat és continuar creixent en qualitat i no en quantitat

14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:38h
Sailfish
Sailfish | Aida Morales
La Sailfish Half Triatló Berga ja s'ha consolidat com una cita indispensable per a bona part dels esportistes del Berguedà i triatletes de l'estat espanyol. Una cursa en què participaran 801 persones, un nombre similar al de l'any passat, que recorreran un itinerari d'1,9 quilòmetres de natació al pantà de La Baells, 90 quilòmetres en bicicleta des de la presa i fins a Berga, passant per diversos pobles del Berguedà, i 21 quilòmetres de cursa a peu, que consistirà en un itinerari urbà per l'interior de la ciutat. 

Una triatló, segons ha explicat a NacióBerguedà el director tècnic de la Sailfish, Moisès Gangolells, que es manté "en la línia" de l'any passat, amb alguna petita modificació en el circuit, però res important. A més, i pel que fa al nombre d'inscrits, ha considerat que és una xifra òptima, ja que permet competir amb comoditat, malgrat que algunes carreteres són estretes. 

De fet, ha dit, tant els organitzadors com els atletes estan còmodes amb aquesta quantitat de participants, i per això la prova no es planteja créixer en quantitat, sinó continuar fent forat en la qualitat i el prestigi internacional. 

En conjunt, durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, es calcula que Berga encabirà unes 3.000 persones més, entre corredors i familiars, motiu pel qual la prova també oferirà activitats aptes per a tots els públics durant el cap de setmana. A més, i en la línia de l'any passat, es mantindrà la modalitat de relleus per equips, que també es pot fer per categories, i que en la passada edició va funcionar molt bé. 

Concretament, ha explicat Gangolells, aquest any s'ha passat de 25 a 45 equips, molts dels quals de la comarca. 

Pel que fa als triatletes més reconeguts d'aquesta edició hi haurà l'alemany Michael Goehner, un dels pocs que ha baixat de les vuit hores en ironman, i Mercè Tusell, campiona de Catalunya absoluta el 2015, i guanyadora de diverses competicions nacionals i internacionals.
Arxivat a