Neix al Berguedà la primera swimrun de muntanya del país

La Swimrun La Baells es realitzarà el proper 2 d'octubre, amb inici a Vilada

Redacció
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:00h

Un esportista travessant el pantà de la Baells. Foto: Swimrun La Baells


El trail es transforma i, més enllà de córrer per les muntanyes, ara també vol agafar embranzida a l'aigua en format polivalent. Això és el que busca la primera Swimrun de muntanya que s'organitza a l'estat espanyol, i que té com a objectiu convertir-se en el nou repte dels esportistes que es mouen bé, tant per terra com per l'aigua. 

Es tracta de la Swimrun La Baells, una cursa de 22,7 quilòmetres de distància que combina muntanya amb natació en aigües obertes. Aquesta es farà el proper 2 d'octubre, les inscripcions ja estan obertes i pretén acollir uns 200 participants. 

El swimrun va néixer a Suècia el 2006, i és una nova modalitat dirigida als atletes que són bons en les dues disciplines. En aquest punt, el pantà de la Baells i el seu entorn combinen a la perfecció aquestes dues opcions, amb desnivells de muntanya considerables, i quilòmetres d'aigua per nedar. La cursa començarà a Vilada. El recorregut tindrà cinc trams de terra i quatre d'aigua, fins a arribar a Berga Resort. En total, 20 quilòmetres corrent (el 87%) amb un desnivell positiu de 1.000 metres, i 2,7 quilòmetres de natació, amb un màxim de 900 metres nedats de forma continuada. 

En aquesta cursa s'hi podrà participar individualment o en parelles, i tindrà cinc avituallaments. La Swimrun La Baells serà la primera swimrun de muntanya de l'estat espanyol, ja que totes les que s'estan fent fins el moment són al mar.