La Patum Infantil recull més de 2.300 firmes contra la normativa del foc

L'associació inicia la recollida online a través de Change.org perquè no s'apugi l'edat mínima dels nens a les comparses de foc

13 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:46h
Les Maces a la Patum de Lluïment Infantil
Les Maces a la Patum de Lluïment Infantil | Aida Morales.
L'associació de la Patum Infantil ja ha aconseguit recollir un total de 2.346 firmes durant el cap de setmana, per evitar que s'apliqui, específicament en aquesta festa, la Disposició Addicional Sisena del Reial Decret 989 del 2015 en què, segons el Regalment d'articles pirotècnics i cartutxeria, s'estableix una edat mínima de 10 anys per als nens que participin en comparses de foc.

En la Patum Infantil, van remarcar, participen nens d'entre 6 i 10 anys en aquest tipus de comparses, amb una supervisió i protocol d'actuació preparat que ha fet que mai hagi passat res. A més, afirmen, l'essència de la Patum Infantil és la participació dels nens i nenes, tal com així es feia en els seus orígens, i així com ho va acceptar la Unesco quan va declarar la festa Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat. 

Els organitzadors de la Patum Infantil, doncs, es neguen a adoptar aquesta mesura, que consideren que "desestabilitza de manera important" la festa tradicional. Per això, demanen el suport de ciutadans, veïns i associacions de tot Catalunya, per tal de fer pressió i que es faci una excepció en el cas de la Patum dels nens.

Durant el cap de setmana del 10 i 11 de setembre, l'associació de la Patum Infantil va col·locar una parada al passeig de la Indústria on es van recollir centenars de firmes. Ara, per facilitar-ho i fer-ho extensiu arreu de Catalunya, s'ha començat una recollida de firmes online, a través de la plataforma Change.org
Arxivat a