El Grup Horitzó i l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà reben 30.000 euros

"La Caixa" realitza aquesta aportació per donar suport a projectes socials

Redacció
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:46h
Signatura del conveni entre la Caixa i les entitats socials
Signatura del conveni entre la Caixa i les entitats socials | Laia Mascarella
Un conveni de l'Obra Social “la Caixa” amb l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà i el Grup Horitzó ha materialitzat una donació de 30.000 euros a aquestes dues entitats socials del Berguedà. Es tracta de 15.000 euros per a cadascuna, uns diners a través dels quals es donarà suport a diversos projectes. 

Segons han explicat aquest dimarts en una roda de premsa, la voluntat del Grup Horitzó és adquirir una màquina de tall i gravat làser que permeti fer diferents activitats als usuaris. Mentre que l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà destinarà, segons la seva gerent, Fina Canal, els diners a desenvolupar serveis. 

Màquina de tall

El Grup Horitzó del Berguedà, amb més de 30 anys d'història, és una entitat social que fomenta la integració en el món laboral i social de les persones amb discapacitats físiques o psíquiques, amb problemes de dependència o malalties mentals. En conjunt, les seves principals fonts de finançament són la recollida de materials de segona mà, principalment roba, amb els suport de diversos ajuntaments. 

No obstant això, i donat que una de les àrees que ha tingut més èxit ha estat la venda de figures de Patum, amb nombrosos voluntaris que hi han dedicat hores i esforços, s'ha considerat convenient comprar una màquina làser per tal de tallar aquestes figures i dissenyar-ne de noves, que seran elaborades i pintades per la pròpia entitat. Això permetrà continuar generant ingressos, així com augmentar l'activitat que porta a terme l'associació en l'àmbit social i laboral. 

Projectes d'inclusió

Pel que fa als 15.000 euros destinats a l'Associació Pro Disminuïts del Berguedà, ajudaran a adquirir un vehicle de pedals perquè els alumnes puguin jugar al pati i a instal·lar un tendal per a protegir-los del sol a l'Escola d'Educació Especial “Llar Santa Maria de Queralt”; a comprar un llit articulat i dues taules de menjador per a la mateixa escola; a adquirir dues grues per facilitar els canvis posturals per al Servei de Teràpia Ocupacions del Taller Coloma, i a instal·lar l'aire condicionat a les instal·lacions del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç. 
Arxivat a