Òmnium conjuga Berguedà, Queralt i l'Alguer en l'Acte Cultural de la Diada

L'associació berguedana organitza el tradicional Acte Cultural, amb els premis mossèn Climent Forner

Redacció
12 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:31h
Claudio Gabriel Sanna
Claudio Gabriel Sanna
Òmnium Cultural del Berguedà intentarà ajuntar, aquest proper dimarts a les 19.00 hores, tres conceptes molt berguedans que, en els últims mesos, també han estat molt d'actualitat. Serà en el tradicional Acte Cultural de la Diada, que s'organitzarà al Casal d'Europa, i on s'entregaran els premis mossèn Climent Forner, pel català com a llengua d'acollida. 

La ponència principal estarà dirigida per l'expresident de l'entitat al Berguedà i president del Casal d'Europa, Jaume Farguell. Aquest conjugarà la comarca del Berguedà, la seva vinculació amb Queralt, i l'estima i connexió que té amb l'Alguer. De fet, l'any previ al Centenari de la Coronació es va portar una rèplica de la Mare de Déu de Queralt a la catedral de l'Alguer, on presideix una de les capelles, conjuntament amb una rèplica de la Mare de Déu de Montserrat. Aquesta cessió la van fer un grup de berguedans, entre els quals membres de la comissió del Centenari, tot i que també el mateix Farguell. 

A continuació, els assistents podran gaudir d'un concert a càrrec del cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna, a la veu i la guitarra; que interpretarà acompanyat al piano i acordió per Josep Maria Cols. En les cançons de Sanna es poden trobar històries amb personatges de contes, gent comú, acudits, situacions de la vida quotidiana, sensacions del dia a dia o frustracions d'artistes. Tot això, acompanyat per una música senzilla i minimalista, de pocs acords i inspiració ètnica, que beu de l'estiu de cantautors catalans, italians, francesos i brasilers. 
 

Crònica de la Diada a Berga 

GALERIA DE FOTOS de la Diada Nacional a Berga