Núria Picas: «El somni està a punt d'arribar, estem a només un pas»

L'esportista berguedana, Núria Picas realitza un discurs contundent i reivindicatiu per a la Diada a Berga

Cristina Prat
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:33h
L'esportista berguedana, Núria Picas i l'escriptor i periodista, Màrius Serra a la Diada a Berga
L'esportista berguedana, Núria Picas i l'escriptor i periodista, Màrius Serra a la Diada a Berga | Cristina Prat
L'atleta berguedana, Núria Picas ha estat l'encarregada de fer el parlament de l'acte central de la Diada de l'Onze de Setembre a Berga. L'esportista ha proclamat, contundent, a l'escenari principal de la manifestació que la cultura i la tradició seran els pilars del progrés de la nova República Catalana. 

El conductor de la Diada a la capital berguedana, Màrius Serra ha donat el pas a Picas que ha iniciat el manifest recordant que els últims anys el poble català ha impressionat per la seva implicació cívica i pacífica en cada Diada. Així mateix, ha remarcat que "els darrers anys han estat clau per arribar on el poble català és avui". A més, ha destacat que s'ha de seguir persistint perquè el somni de la construcció de la nova República "està a punt d'arribar, i només falta un pas". 
 

L'esportista berguedana, Núria Picas llegint el manifest de la Diada a Berga amb Màrius Serra Foto: Cristina Prat


"Tenim més que mai el destí a les nostres mans, tenim el tresor més preuat, una il·lusió immensa pel present i pel futur per a nosaltres i els nostres fills". D'aquesta forma l'esportista ha continuat amb el discurs, així com també ha explicat la funció que tindrien la tradició i la cultura en un futur estat independent. Segons Picas, aquests dos elements seran els pilars del progrés, que permetran crear una República que "es podrà comparar amb els països més avançats". Així doncs, ha dit "la República Catalana serà un país culte i obert al món". 

"Som tradició, som cultura i estem a punt!", aquesta ha estat el clam del discurs de Picas que ha anat seguit d'una forta ovació per part de les més de 60.000 persones que s'han aplegat a Berga en aquesta Diada segons fonts de l'ANC. 
 
Arxivat a