Berga està «a punt» per bategar al ritme de la independència

Milers de persones s'apleguen al passeig de la Pau, que es converteix en un riu d'estelades i samarretes blanques

11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:57h
El passeig de la Pau de Berga abans de començar l'acte de la Diada
El passeig de la Pau de Berga abans de començar l'acte de la Diada | Martí Albesa
Berga està "a punt". El passeig de la Pau ja és un riu de samarretes blanques i estelades, amb ben pocs forats buits. A menys de mitja hora de l'acte conjunt que es farà als diferents punts del país, la tensió i les ganes es noten en l'ambient. De fet, l'organització està demanant que la gent es dispersi al llarg del passeig, ja que hi ha diversos carrers adjacents plens de participants. 

Sota el lema "A punt", el que vol simbolitzar aquesta Diada descentralitzada és que hi ha "un país en moviment" cap a la independència. Els escenaris dels cinc punts -Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga- estaran connectats i es donaran pas l'un a l'altre: en aquell moment tots els assistents aixecaran un punt groc per simbolitzar el batec d'un nou estat català. Segons les dades oficials, aquest divendres ja hi havia inscrites més de 340.000 persones. Cada comarca està assignada a una de les cinc ciutats i hi haurà un total de 44 trams.

Què s'haurà de fer?

Després del repic de campanes de la Seu Vella, a les 17.14 hores a Lleida, es llegirà una part del manifest comú i, tot seguit, sonarà una cançó instrumental. Tothom a Lleida aixecarà els punts fent l'efecte d'un batec al ritme de la música i es passarà el relleu primer a Berga i després a Salt, Tarragona i Barcelona. Per acabar de culminar l'acció, un coet a cada ciutat anunciarà que ha arribat el moment d'aixecar els punts alhora al ritme de la música, mentre colles castelleres construiran uns pilars que simbolitzaran els valors de la república catalana.
Arxivat a