Els Castellers de Berga, dignes amfitrions de cultura i tradició durant la Diada

Milers de persones han gaudit d'una diada castellera a la Plaça Viladomat

Cristina Prat
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:39h
Actuació dels Castellers de Berga a la Diada
Actuació dels Castellers de Berga a la Diada | Martí Albesa
Els Castellers de Berga, la Colla Castellera Tirallongues de Manresa i els Picapolls de la Gavarresa d'Artés han lluït aquest migdia en una diada castellera històrica a Berga, en el marc de la Diada Nacional de Catalunya que viu la ciutat. A les 12.00 hores, els Castellers de Berga, amfitrions de la diada, han aixecat el primer castell a la Plaça Viladomat, que ha ambientat la zona del Passeig de la Indústria. 

Els castellers de Berga han començat en primera ronda amb el 4 de 7 amb agulla, han seguit amb el 5 de 7  i en tercera ronda han actuat fent un 4 de 7. A més, després de les actuacions oficials de la diada, a als de Berga els ha semblat oportú fer un prova o assaig del 4 de 8, un castell "inèdit", que la colla encara no havia fet mai abans. 

Així doncs, segons el cap de colla dels de Berga, Joan Farguell, la diada castellera d'aquest diumenge ha estat "històrica", ja que segons ell, un fet d'aquestes característiques difícilment tornarà a viure's a Berga i estan "molt contents" que la capital berguedana hagi acollit una diada d'aquestes característiques.
 

Actuació dels Castellers de Berga a la Diada Foto: Martí Albesa


El cap de colla dels de la camisa blau marí també ha remarcat que els castells havien de tenir el seu lloc a la Diada a Berga, justament perquè la ciutat és la representant de la cultura catalana. Així, els de Berga, han actuat de dignes amfitrions de la cultura i la tradició catalanes durant la Diada. 

De cara a la tarda, moment en què tindrà lloc l'acte central de la mobilització, es preveu que unes 66 colles castelleres ambientin els diferents trams de la manifestació arreu del territori. En el cas de Berga, es comptarà amb set colles castelleres, que seran els Sagals d'Osona, Tirallongues de Manresa, Nyerros de la Plana, Castellers de Santpedor, Colla Castellera de la Gavarresa, els Castellers de Berga i els Moixiganguers d'Igualada.
Arxivat a