ERC, Òmnium i ANC de Berga homenatgen els lluitadors caiguts

Les tres entitats, encapçalades pels repubicans, realitzen una ofrena floral al monòlit que hi ha al cementiri de Berga

11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:56h
Homenatge als caiguts al cementiri de Berga
Homenatge als caiguts al cementiri de Berga | Aida Morales
El record pels lluitadors caiguts en defensa de la independència i la sobirania nacional de Catalunya ha tingut un homenatge especial aquest diumenge a Berga. Ha estat al cementiri de la ciutat, just davant del monòlit que es va construir el 1982, tot i que ja abans, han recordat, certs berguedans ja realitzaven homenatges similars sota l'amenaça del jou franquista. 

Aquesta vegada, l'acte de record ha estat presidit i organitzat per ERC i les JERC que, acompanyats per membres de l'ANC i d'Òmnium Cultural, han volgut fer una ofrena floral i dir unes paraules. 

"Ara tenim una responsabilitat", ha afirmat el portaveu d'ERC, Jaume Giménez, que ha sentenciat: "Aconseguir l'objectiu només depèn de nosaltres". El membre d'ERC ha recordat que, ara, les coses han canviat, i ja no cal vèncer, sinó convèncer a tota aquella gent que està a punt per fer el pas. 
 

Acte d'ERC, ANC i Òmnium en homenatge als lluitadors berguedans per les llibertats Foto: Aida Morales.


Per a Giménez, s'ha de "prioritzar" la vessant nacional per millorar, també la vessant social, i això s'ha de fer amb unitat. Si no és així, ha indicat, no s'aconseguirà un país de "llibertat". I ha sentenciat: "No tenim altre remei que fer-ho pels que s'hi van deixar la pell". 

El membre de l'ANC Manel Escobet i la militant històrica d'ERC Ramona Buch també han volgut tenir un record per tots els lluitadors catalans i berguedans. Escobet, ha fet memòria d'èpoques en què Catalunya s'havia mobilitzat en comitès de solidaritat per reclamar l'alliberament dels presos, mentre que Buch ha estat molt contundent: "Hem de transmetre l'esperit de la República, la catalanitat i una Catalunya lliure per viure millor". 

L'acte ha finalitzat amb l'ofrena floral al monòlit, que cada any torna a florir en record de les persones compromeses per Catalunya i la independència. 
Arxivat a