L'acte institucional de la Diada a Berga comença amb força i reivindicació

Unes 300 persones assisteixen a la tradicional ofrena de l'estàtua de Rafael de Casanova | Montse Venturós afirma que aquesta Diada és la recta de meta per assolir la independència

Cristina Prat
11 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:12h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, llegint el manifest institucional de la Diada a Berga
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, llegint el manifest institucional de la Diada a Berga | Cristina Prat
La Diada Nacional de Catalunya ha començat a Berga, aquest diumenge, amb la tradicional ofrena al monument de Rafael de Casanova. L'acte que ha estat presidit per els màxims representats dels partits polítics de Berga, ha acollit enguany més persones que de costum, unes 300 aproximadament. 

El periodista berguedà, Fermí Riu ha estat el conductor de l'acte institucional que ha començat amb una benvinguda a tots els presents i autoritats. A continuació, en motiu del seu 175è aniversari, la Bauma dels Encantats ha hissat la bandera situada a l'estàtua de Rafael de Casanova. L'acció també ha servit per fer honor i representació a les 24 entitats berguedanes que han fet la tradicional ofrena floral al monument del polític català.
 

Els Castellers de Berga fent l'ofrena floral a l'estàtua de Rafael de Casanova Foto: Cristina Prat


A continuació, han fet l'ofrena floral els representats dels partits polítics de la capital berguedana. Després, la pubilla i hereu de Catalunya han fet una intervenció en representació al Foment de les Tradicions Catalanes i el Pubillatge. 

Després de l'ofrena, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, també ha volgut dedicar unes paraules fent referència a totes aquelles persones que des del juliol del 2010 han sortit al carrer, ja que segons ha dit, la primera manifestació va marcar un punt d'inflexió "per desconnectar d'un estat espanyol opressor i irrespectuós amb la nació catalana". 

Venturós ha seguit exposant, amb to contundent, que el govern d'Espanya no ha mirat mai de cara a Catalunya i no hi ha dialogat. Així, l'alcaldessa ha manifestat que Catalunya, en conseqüència, "és un altre país on, per damunt de tot, es posa en valor la democràcia". I ha exposat que els catalans i catalanes només saben sumar i no dividir, per això Catalunya és terra d'acollida, multicultural i cosmopolita. 
 

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, llegint el manifest institucional de la Diada a Berga Foto: Cristina Prat 


Finalment, Venturós ha sentenciat i encoratjat als presents dient que "aquesta diada és la recta de meta, ja es veu el final d'aquesta cursa que ha de portar Catalunya a la independència.

La Banda de l'Escola Municipal de Música de Berga ha tocat el cant dels Segadors que ha estat entonat per tots els presents. Seguidament, ha començat una cercavila amb la mateixa banda i els Gegants de la Bauma dels Encantats fins a la Plaça Viladomat. 
Arxivat a