Més de 300 persones reclamen independència durant la Marxa de Torxes de Berga

L'esquerra independentista recorda que a partir del dia 12 caldrà continuar treballant

10 de setembre del 2016
Actualitzat a les 23:52h
Marxa de Torxes de Berga
Marxa de Torxes de Berga | Aida Morales.
Més multitudinària que altres anys, tot i que frenada per la pluja amenaçant que ha caigut durant les hores prèvies, la Marxa de Torxes de Berga ha aconseguit aplegar més de 300 persones. Gent de Berga, però també molta de fora, que amb previsió ja han arribat aquest dissabte a la capital del Berguedà, per gaudir d'una Diada que s'espera multitudinària. 

Com és habitual, estelades, banderes roges i també negres, recordant el lema del setge de Barcelona "Lliure o morts" han omplert una manifestació que, amb prop d'un centenar de torxes, ha recorregut el centre històric de la ciutat, pel carrer major i fins la plaça dels Països Catalans. Un acte festiu, familiar, en què grans i petits s'han barrejat, i on s'ha pogut gaudir, també, de la cultura popular. 
 

L'estelada gegant de la Marxa de Torxes de Berga. Foto: Aida Morales.


Els bastoners Cop de Garrot han estat els precursors de la marxa. A la plaça de Sant Pere han realitzat tres balls, i per acabar tres més, que s'han acompanyat per un manifest clar i contundent. Entremig, els crits d'independència s'han fet sentir a Berga, així com el record dels Països Catalans, com una ambició unitària amb el País Valencià, les Illes, la Franja de Ponent i la Catalunya Nord. 

"La de demà no és una diada qualsevol", ha constatat l'Esquerra Independentista en la lectura del manifest. Ara, han continuat, el procés d'alliberament del poble català avança "de forma definitiva i irreversible". I per això, han afirmat, només la "ruptura" amb l'estat espanyol i la independència pot conduir al progrés social i polític. 
 

Els bastoners Cop de Garrot a l'inici de la Marxa de Torxes de Berga Foto: Aida Morales.


Durant anys, han recordat, el poble català s'ha manifestat i ha reivindicat la seva llibertat. Ha hagut de passar temps, però, perquè la conjuntura fos idònia i, ara, han assegurat, s'ha d'aprofitar per "segar les cadenes" i dir "adéu a l'opressió de l'estat espanyol i francès, al capitalisme i al patriarcat".

No obstant això, han recordat que només amb la manifestació de la Diada no n'hi haurà prou. Caldrà, doncs, han afegit, que el poble continuï unit, defensi els seus drets nacionals i socials, i avanci en el "procés de ruptura".
 

Marxa de Torxes de Berga Foto: Aida Morales.

Arxivat a