VÍDEO George Freginald entrevista els berguedans i descobreix l'autèntica essència del Centenari

per Redacció , 9 de setembre de 2016 a les 15:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Davant de l'excepcionalitat del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt, el curiós i característic inventor de tots els estils musicals, tal com ell mateix s'anomena, George Freginald, ha volgut conèixer de primera mà com s'ha viscut. Després d'assistir al 50è i 75è aniversari, i tenint l'encàrrec d'una cançó dedicada a la Mare de Déu, Freginald es va passejar pels carrers de Berga durant l'arribada de la Verge a Berga, tot preguntant el significat a diversos berguedans. 


Al mig de la plaça de Sant Pere, Freginald va entonar la cançó composta especialment per a l'ocasió. Un encàrrec de l'alcaldessa, Montse Venturós, segons afirma, a qui no va poder localitzar fins al final. "M'agrada molt aquesta festa, té un punt de misteri que m'atrapa de valent", ha declarat l'artista que, per altra banda, ha anat signant autògrafs a tothom. Per a Freginald, però, hi ha diversos elements que el neguitegen: "Per què celebren un centenari si la primera constància de la Queralt és de 1384? Jo he vist un gravat del segle XVI i la Verge ja duia corona.. Tan important és una coronació canònica? Jo no entenc pas res.. i pel que he vist, la majoria de berguedans tampoc..."

 

Participació