Berga es torna a preparar per una Marató de donació Sang que incrementi les reserves

La jornada del Banc de Sang i Teixits serà el proper dijous 15 de setembre durant tot el dia al Centre Cívic

Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 15:11h

Marató de Sang Foto: Martí Albesa


Desenes de ciutadans de Berga tornaran a bolcar-se en la solidaritat, aquest proper dijous 15 de setembre, quan s'organitzarà el 10è Marató de donació de Sang del Banc de Sang i Teixits de Catalunya. Serà de les 10.00 del matí a les 22.00 hores al Centre Cívic, i s'espera poder superar les prop de 300 persones que hi van assistir en la darrera edició. 

A hores d'ara, han informat, les reserves de sang són baixes a Catalunya. Per això es considera que aquesta marató ajudarà a recuperar l'estoc de sang que tant es necessita després de l'estiu. En aquesta edició, a més, es difondrà l'eslògan de "La sort de donar sang", vinculant aquesta pràctica cada vegada més habitual amb el fet de gaudir de bona salut. 

Gràcies a les persones que donen sang, ha destacat el banc, milers de malalts poden refer-se d'operacions i tractaments. De fet, a Catalunya cada any prop de 100.000 persones necessiten sang i, una de cada 10 que entra en un hospital, també. A més, de cada donació se'n beneficien, com a mínim, tres persones, ja que se n'obté concentrats d'hematies, plaquetes i plasma. 

Per poder donar sang, s'han de tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada. Aquestes poden donar sang fins a tres vegades l'any, mentre que els homes, quatre. 

Una jornada festiva

L'objectiu del Banc de Sang és que la marató de Berga es converteixi en una jornada festiva. Per això, han remarcat, hi participen entitats, institucions, empreses i particulars, que donen suport i s'impliquen en l'organització, tot i que també tot un seguit d'activitats lúdiques durant la jornada. 

A més, enguany també s'hi podrà participar a través de l'etiqueta #MSangBerga, i mobilitzar la ciutadania a través de Twitter, Facebook i Instagram.