El Mercat i Tradició de Montmajor espera superar els 2.000 visitants

La coincidència amb la Diada a Berga pot fer portar un major nombre de gent al Berguedà

Redacció
09 de setembre del 2016
Actualitzat el 10 de setembre del 2019 a les 23:23h

Mercat i Tradició Foto: Cedida


El Mercat i Tradició que aquest diumenge s'organitzarà durant tot el matí a Montmajor pot superar totes les expectatives. Cada any, malgrat l'organització de les manifestacions de l'ANC arreu de Catalunya, aquest petit poble s'omple d'unes 2.000 persones, que coneixen com es vivia la pagesia a principis de segle XX. Enguany, però, el fet que un dels punts centrals de la Diada sigui a Berga, pot fer que el nombre de persones incrementi.

Com és habitual, s'espera un gruix remarcable de gent gran, tot i que enguany, l'ANC ha volgut fer propaganda d'aquest esdeveniment perquè la gent aprofiti el matí per visitar-lo, i probablement s'omplirà de famílies. A partir del migdia, però, es preveu que l'afluència disminueixi, ja que bona part dels visitants es dirigiran als diferents punts de la concentració. 
 
Aquest mercat tradicional commemora el mercat setmanal que es realitzava al municipi a principis del segle XX. En aquest, la gent pot passejar entre diferents caracteritzacions de l'època, entre les quals el guardia urbano, la Guàrdia Civil, les monges, les trementinaires, el capellà o l'esmolet. A més, el poble s'omple de productes tradicionals i artesania.
Arxivat a