Més de 400 persones s'interessen en portar la Mare de Déu de Queralt fins al santuari

Neus Munté i Laura Vilagrà confirmen la seva assistència a la Gala de Queralt | S'habiliten quatre autobusos per pujar al santuari

Redacció
07 de setembre del 2016
Actualitzat a les 20:28h
La Mare de Déu de Queralt a Berga
La Mare de Déu de Queralt a Berga | Queralt 2016

Més de 400 persones ja s'han interessat per portar la imatge de la Mare de Déu de Queralt fins al Santuari aquest dijous al matí. De moment, segons ha informat la comissió del Centenari de la Coronació, hi ha inscrites unes 140 persones. En total, s'han dividit els trams cada 40 metres i, en cadascun d'aquests, la Verge serà portada per sis persones. Pel que fa a les persones no inscrites, se les deixarà portar-la durant una estona.

La Mare de Déu de Queralt sortirà de l'església parroquial de Sant Pere de Berga a les 7.30 del matí, passant pel carrer Buxadé, carrer Caritat, carrer de l'Om, pujada i plaça de Santa Magdalena, camí del Castell i enfilant per l'antiga carretera de Queralt (Cal Nen). Es pujarà per la carretera i la previsió és arribar a l'aparcament de Queralt als voltants de les 10.00 del matí. 

Pel que fa al transport, hi ha habilitats tres busos des de Berga per assistir a la Gala, que se sumen a l'autobús que cada any hi ha. En total, s''han venut unes 140 butlletes per anar i tornar amb un preu de tres euros. Segons han informat, però, el primer bus portarà als components de l'Orfeó i la Cobla. En cas que es presentin més persones a l'administració de Busos de Berga (Passeig de la Pau) disposades a pujar a Queralt, els busos necessaris faran un segon viatge entre Berga i el Santuari.

Respecte de les autoritats, s'esperen els capitans, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, que oficiarà la missa; la consellera de Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i la Delegada del Govern de la Generalitat a les comarques centrals, Laura Vilagrà.
Arxivat a